Fruttimisu

Publicerad den:16 oktober 2009
By Härliga Var Dag
Fruttimisu – en smarrig variant på tiramisu med massor av exotisk frukt! Den är ssååå god tycker jag! Fruttimisu: 1 ananas 1 mango 3 kiwi 2 msk amaretto ½ citron Skär frukten i bitar och lägg i en skål. Häll över 2 msk Amaretto och pressa en halv citron över. Låt stå en stund. 2 äggulor 2 äggvitor 4 msk strösocker 2 msk amaretto 225 g mascarpone (italiensk färskost) 3 dl grädde  Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret. Vispa sedan till en jämn och ljusgul smet. Tillsätt mascarpone och amaretto och rör eller vispa till en jämn blandning. Tillsätt de vispade vitorna och vispad grädde och rör försiktigt ihop. 24 savoiardikex (italienska söta kex) 3dl Ananasjuice 2msk Amaretto Blanda ihop i en skål. Doppa kexen ett i taget i juicen och lägg sedan det blöta kexet i en form. OBS! När du doppar, doppa bara en jättekort stund, ca 1-2 sekunder och bara på undersidan av kexet. Det ska inte bli genomblött. Kexet suger snabbt åt sig vätskan. Lägg de 12 första kexen på botten. Lägg ½ av frukten på kexen. Bred ut hälften av mascarponesmeten ovanpå Lägg på resten av kexen och frukten och bred på sista hälften av mascarponesmeten. Låt stå i kylskåp till serveringen, minst 1 timme men gärna längre. Den blir bara godare av att stå ett tag så att göra fruttimisun dagen innan servering passar bra. Innan servering, strö över kakao! fruttimisu Så ser den ut nu, men imorn är det massor av god kakao på! Vill man, så kan man korrigera mängden Amaretto!

One Response to “Fruttimisu”

  1. Alfva skriver:

    Lagom avancerad kaka! Något jag aldrig kommer ge mig på säkerligen.. 😉 Är en katastrof i köket!

    Ja, jag ger henne flytande. Trodde ju i min enfald att det skulle vara “lättare” än att behöva ge en supp, men efter att fått en droppe på tungan så förstår jag inte hur man får de små att svälja det där äcklet. Får köpa hem suppar framöver känner jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor.