Äntligen!

För tredje gången så blev det äntligen åka av – vi har invigt våra nya skridskor 😀 Vi har varit till ishallen vid två andra tillfällen, nyårsafton och igår, men möttes av låsta dörrar… Idag var det strålande väder och lagom kallt, vi vill inte sluta åka! Jösses vilken skillnad det var att åka med mina nya sköna hockeyrör! Det var lite vingligt till en början men sen var det bara att glida fram på isen! Jag frös inte, hade inte ont utan bara roligt och njöt!

L tog sig fram med en helt annan säkerhet och glädje idag! Vi hade med oss (alldeles för kort) bandyklubba som han kunde leka med. Så fick vi låna en puck av en annan familj – schysst! Jag fick även en massa bra tips av dem hur man kan hjälpa sitt barn på bästa (?!) sätt:

  • låt barnet gå med sina skridskor (med skydd på) inomhus – för att få in rätt känsla och balans i kroppen
  • säg till barnet att gå på isen
  • köp “riktiga” skridskor med snörning istället för “pjäxmodellen” som vi har nu – då lär man sig att åka rätt från början
  • köp en puck och  hockeyklubba i trä och kapa den med skridskor på – vid hakhöjd
  • låt barnet hålla på själv och leka sig fram!

Vi gjorde allt detta idag (typ) och L hade verkligen roligt! När vi sa att det var dags att sluta (hade vi åkt en timma…!) bad han om att få fortsätta en liten stund till 😀 Nu har vi anmält honom till skridskoskola fem helger framöver. Han kommer ju åka bättre än mig sen 😉 Nya skridskor ska vi kolla in också när Friluftsfrämjandet har sin Klädbytardag om ett par veckor. Klubba och puck köpte vi idag, så nästa gång vi åker har vi ännu bättre utrustning! Vi längtar redan till på fredag!

Etiketter:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.