Snabblagad fisk

Igår gjorde mannen min en ny maträtt till middag! Den har legat i receptpärmen ett tag och vi har inte reflekterat över det – förrän nu! Tummen upp från hela familjen – sååå gott var det! Här kommer receptet på:

Ugnsbakad fisk med rotfrukter och pressad potatis

600 gr sejfilé
1 msk tomatpuré
1 msk hummerfond
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk maizenstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 strimlad purjolök
3 – 4 rivna morötter
2 dl riven stark ost (typ gratängost)
800 gr pressad potatis

Halvtina fisken, skär den i större bitar och lägg i en ugnssäker form. Ta fram en bunke, blanda tomatpurén, hummerfonden, ingefäran, vitlöken, maizena och grädden. Ställ åt sidan. Riv morötterna på rivjärn och strö runt fisken. Häll sedan blandningen över allt. Strö över osten. Grädda mitten av ugnen i 30 min, 225 grader. Servera med poatisen, gärna en klick smör till.

Har tyvär inget bildbevis men lita på mig – det var smaskens!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.