Ikväll har vi njutit av köttbullar och spagetti de luxe – Frikadeller i tomatsås med spagetti 😉 Till det serverades en god sallad med bla strimlad vitkål, tomater, granatäpple, salladsärtor mm + fetaost och en såååå god vinegrette, som vi alltid har ståendes i kylen! En sallad som inte smaksätts är helt enkelt inte komplett! Här är receptet på både vinegretten och frikadellerna!
Varsågoda!
Vinegrette:
1 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk söt/stark senap
persillade, basilika och salladskrydda och en gnutta socker
Blanda allt och häll över i en flaska, skaka och låt stå i kylen! Den klarar sig utan problem i ett par veckor. Fast vår fylls på varannan vecka 😉
Frikadeller i tomatsås:
3 msk ströbröd
3 msk mjölk
1 riven charlottenlök
1 ägg
salt, vitpeppar
500 gr kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
1 charlottenlök
500 gr krossade tomater
1 msk äppelcidervinäger
oregano
färsk basilika
0,5 dl creme fraiche
Gör så här:
Skär löken i bitar, fräs mjuk i lite olja. Lägg i oregano som får fräsa med snabbt. Häll över de krossade tomatern samt 1 dl vatten. Låt koka ihop en stund, smaksätt med vinäger, basilika och salt/peppar. Låt puttra medan du börjar med frikadellerna.
Blötlägg ströbröd och mjölk, knäck i ägget, riv löken och lägg i tillsammans med färsen. Blanda ihop allt och forma till lagom stora bullar. När såsen kokat ihop sig, kör den slät med stavmixer och smaka av, samt ta i creme fraichen. Lägg i frikadellerna och låt det puttra på svag värme i 45 minuter. Koka upp pastan och servera med mycket parmesan en god sallad!
Smaklig måltid!
Pingback: Veckans matsedel v49 | Härliga Var Dag
Pingback: Veckans matsedel v11 | Härliga Var Dag