Middagstips – renskavsgryta

Mmmm så god middag det blev idag! Inspirerad av lunchen på jobbet gav jag mig på en “ny” maträtt här hemma! Gott, snabbt och smaskigt!

Renskavsgryta med ris och sockerärtor!
– 1 paket renskav (480gr)
– 1/2 rotselleri
– 2 vitlöksklyftor
– 2dl grädde el crème fraîche
– 1/2 dl buljong
– några msk ljus soja
Skär renskav och rotselleri i bitar. Låt rotsellerin sjuda i buljongen i en kastrull, medan renskaven får färg i stekpannan. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Lägg över renskaven i kastrullen med rotselleri och ha i grädden/crème fraichen. Krydda ev med mer s&p och ha i soja efter smak! Låt puttra en liten stund.
Koka ris till, och servera med sockerärtor som fått kokande vatten över sig i en sil!
Servera och njut!

20110927-180828.jpg
Barnen slukade detta och bad om mer!

Etiketter:

1 kommentar till “Middagstips – renskavsgryta”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.