LCHF…?!

Jag har följt Åses blogg 56kilo ett tag nu och börjar alltmer luta åt att äta LCHF – enligt den definitionen som hon ger! Alltså jag vill äta oprocessad mat, utan en massa E-nummer och annat skit i, mat med lite gluten och sockerinnehåll – kvalitet och ekologiskt! Jag har tex börjat experimentera lite med våra american pancakes som vi har varje lördag till frukost! Istället för mjölk har vi nu grädde, istället för vetemjöl kör vi dinkelmjöl. Resultatet är såå mycket godare! Idag använde jag dessutom sukrin istället för strösocker och kände ingen skillnad alls i smak/sötman!

Idag har jag för första gången på länge (mest för att jag “fuskat” tidigare) kännt mig mätt heeela dagen, inget sug överhuvudtaget! Idag åt jag LCHF-pannkakor till frukost, som innehöll philadelfiaost bla, och IKEAs kycklingfilé med bearnaisesås och ratatoille till lunch, middagen bestod av medelhavsinspirerad köttfärslimpa med tzatziki! Inget mellanmål har behövts idag. Men däremot hade jag dålig karaktär och nallade några smågodisar från killarnas skålar 🙁

Var inne på hälsokosten i veckan och köpte hem sukrin och cocosolja,det var dessutom 15% rabatt på mitt inköp! Nu är det bara någon typ av mjöl att köpa så har vi en bra grund! Tror att jag i fortsättningen kommer att beställa via nätet då jag upptäckt att det är en hel del billigare där…!

 Har du erfarenheter, tankar, recept eller annat kring detta?!

Etiketter:

1 kommentar till “LCHF…?!”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.