Hoppa till innehåll

Kikärtsbiffar med morotstzatziki

Mmmums vilken smarrig vegetarisk middag det blev idag! Jag har i flera år funderat över att göra kikärtsbiffar, men det har aldrig blivit av av någon anledning! Men ikväll mixades det kikärtor för att göra små biffar utav. Vi serverade våra med en sååå god morotstzatziki och kamutvete och avokado – vi åt alla fyra med god aptit!

Kikärtsbiffar, 4 portioner
400g kokta kikärtor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, skalet rivet och saften av
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk koriander
1 tsk muskotnöt
1 tsk ingefära
1½ tsk spiskummin
1 tsk kanel
salt och peppar
1 ägg
lite olivolja

– Mixa kikärtorna, så att det fortfarande finns lite bitar kvar, inte en slät massa. Blanda kikärtsmoset med vitlök, citronskal, psylliumfröskal, ägg och kryddor. Smaka av!
– Blandningen ska vara smidig och saftig, känns den torr tillsätt citronsaft och lite olja. Forma till biffar och lägg i kylskåpet ca 30min
Under tiden gör du tillbehören – morotstzatziki och kamutvete.
– Stek sedan biffarna på medlhög värme, 2-3 min per sida – servera och njut!

Tzatzikin blandas ihop med 2 dl matyogurt eller dyl, 400gr rivna morötter, 1 vitlöksklyfta, lite timjan, salt och peppar!

kikärtsbiffat

4 kommentarer till “Kikärtsbiffar med morotstzatziki”

  1. Tack för tipset. Fitnessfighten såg väldigt intressant ut. Känner dock att jag inte har en hel timme varje dag att lägga på träningen (eller vill i alla fall inte ha det kravet på mig – speciellt inte nu när hälsporren inte är helt läkt än) och sen är jag så kräsen så det där med att följa menyer som andra satt upp är inte riktigt min grej.
    Men med det sagt så lät det väldigt spännande, och det ska bli intressant att följa din månad i Fitnessfighten! Blir ditt resultat fenomenatl så kanske jag ändrar mig 🙂

  2. Pingback: Veckans matsedel v19 | Härliga Var Dag

    1. Hej Karin
      Tack för att du meddelar, det hade smugit in sig ett tryckfel i texten – det ska vara psylliumfröskal, inget ströbröd. Psylliumfröskal går såklart att byta till ströbröd, men då behöver man lite mer mängd då psylliumfröskal har “bättre” uppsugningsförmåga.
      Jag har nu ändrat det i inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *