Chili och citronbakad lax

Kategorier Fisk, Recept

Mumsig middag blev det idag, chili och citronbakad lax! Det är en maträtt jag gjorde när jag var med i FitnessFighten. Barnen slukade maten, moset blev mycket gott, och fisken extra god av att bakas av med vatten i formen!

Så här gjorde jag:

  • Lägg laxfilén i en ugnsfast form, krydda med chilipeppar, lite salt, saften av en halv citron. En skvätt vatten i formen, och skjuts in i ugnen 175gr i 20min.
  • Ansa 1 blomkålshuvud, 1 broccolistånd, skala 1-2 potatisar och skär i lika stora bitar. Koka alltihop tills mjukt, ca 15min. Häll av vattnet, ta i en klick smör och en skvätt mjölk, vispa med elvispen till ett smarrigt mos. Krydda med liite salt och peppar!
  • Serveras med en handflata grönsaker, jag tog paprika och haricort verts!

chili och citronbakad lax

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.