Att unna sig…

Kategorier Kostrådgivaren tipsar, Tankar

Har funderat en del på det här med att “unna sig”… Det är ju bland annat pga av allt unnanade som jag lagt på mig en del kilon på min kropp, fram till nu! Men tänket “att unna sig” finns fortfarande där, och det behöver jag absolut arbeta med! Varför innebär det att unna sig saker i form av ätbara/onyttiga saker…?! Varför inte unna sig ett varmt bad, en god kopp kaffe på favoritcaféet, en ansiktsbehandling, ett biobesök – ja ni fattar! Näe istället proppar man isig favoritgodiset, en kaka eller två, en extra portion mat…

Jag har de senaste dagarna “smygätit” och likosm hoppats på att någon ska se mig och stoppa mig, istället för att själv stoppa mig! En orsak till detta är (som jag skrivit om under FF-fliken) måsten och förbud! Att jag inte får äta onyttigt – då blir det totala motsatsen istället.

Igår kom jag på att jag i början av min GI-period (april/maj 2011) hade bra “godis” hemma som jag kunde ta till vid ett hjärnsläpp – sötsug. Det var blandade naturella nötter med 85% choklad på. Det räckte med en bit för att stilla min hjärna – tror det blir till att svänga ihop en sån “godislåda” i helgen 😉 Då blir det det enda godiset som jag kommer äta!

Läste detta om att unna sig från en deltagare i FitnessFighten – mycket tänkvärt!

”Ni ska köra bil från Haparanda (er nuvarande vikt) till Ystad (drömvikten).

Det går jättebra, motorvägen är bred, solen skiner och ni är pepp på resan. Sen när ni kommer till Gävle så tänker ni att ”gud vad jag har kört snabbt och bra i dag, jag ska fan UNNA mig att köra tillbaks en vända, till Sundsvall, och vända.

 Du kör tillbaka till Sundsvall, vänder och är åter på väg ner. Passerar Stockholm, Norrköping, Växjö – allt känns fina fisken. Då bara ”Åh, jag ska nog UNNA MIG att köra tillbaks till Södertälje igen”.Vänder, kör till Södertälje, vänder igen, sätter kosan mot Skåne.
Peppen är hög. Nu SKA jag köra till Ystad tänker du glatt…

Vad betyder det här med att UNNA SIG egentligen? Det låter bra. Som att man är snäll mot sig själv och ger belöningar, när man egentligen gör tvärtom. Så när ni ska unna er något nästa gång, fundera på vad det handlar om, innan ni kör vilse.”

Från och med nu ska jag påbörja min rätta väg mot Ystad! 😀

2 kommentarer till ”Att unna sig…

  1. Fast för mig handlar min kosthållning och träning om att hitta en balans i livet som ska hålla hela livet. Utan att jag ska känna att jag försakar massa saker. Och ibland vill jag ha nått sött. Eller nått fett. Eller kanske allra helst nått både sött och fett. Och om det då innebär att det tar lite extra tid att komma till mitt mål så får det vara så. För om jag förvägrar mig allt onyttigt så kommer det i slutändan resultera i att jag till slut kommer vräka i mig allt i alldeles för stora mängder istället.
    Och det är inte det man gör någon gång då och då som gör skillnaden på vågen, utan det man gör majoriteten av tiden. Så försöker jag tänka – och lagom är bäst. I alla fall för mig och för min kropp i längden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.