Pesto- & mozzarella lax med sparris

Kategorier Fisk, Recept

Mmmm! Ikväll blir det favorit i repris + en nyhet! En perfekt GI/Isodiet rätt – som är lyxigt god och enkel att göra! Denna måste ni testa!

  • 600gr färsk lax
  • ett par matskedar grön pesto
  • ett paket buffelmozzarella

Skär ett snitt längs med laxen, smeta över pesto, skär mozzarellan i bitar oh stick ner i skåran. Salta och peppra lite, sätt in i ugnen på 175 i ca 15-20min.

  • 8 hela vitlöksklyftor
  • en knippe sparris
  • en ask körsbärstomater
  • olivolja, salt, pepar och timjan

Häll upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Skala vitlökarna och lägg i hela. Låt dom fräsa ett par minuter tills dom får färg. Lägg i sparris, tomat och krydda efter smak. Klipp ut ett bakplåtspapper i samma storlek som stekpannan, blöt det och krama ur. Lägg det över grönsakerna och sänk pannan till låg värme. Låt stå så ca 10 min. Tomaterna skall precis börja spricka och sparrisen skall ha kvar sin spänst.

mozzarella lax.jpgTack Lisas godbitar för den smarriga ångkokta sparrisen 😀

1 kommentar till ”Pesto- & mozzarella lax med sparris

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.