30 dagars R4F

Idag är det sista dagen med WorldofShape och min löparutmaning Run4Fun! Sista passet är gjort, 6-minuterstestet + lite stretch och styrka. En liten utvärdeing är på sin plats! I helgen kommer bilder och siffror på vad som skett med min fantastiska kropp under dessa 30 dagar, samt resultatet av 6-minuterstestet.

Till att börja med så har dessa 30 dagar inneburit tre vilodagar, och ca 10 dagar utan löpträning alls (pga mina onda vader/skenben). Det var tufft att behöva “bryta” min träning, men efter att funderat och peppat mig själv insåg jag att själva löpdelen i sig inte är det viktigaste under denna utmaning – det är helheten som gör mig till en bättre löpare. Så jag satsade på att få upp flåset med snabbt promenadtempo på löpbandet och fullt fokus på den dynamiska stretchen och styrka/core.

Jag älskar att ha ett fokus på det jag gör, ett mål  ett varför! Det har jag fått under dessa 30 dagar! Jag älskar att svettas under mina pass och det har jag verkligen fått göra – de dagar jag kunnat springa! Då har svetten lackat 😀

Allt jag lärt mig och alla grymma övningarna har jag med mig hela livet och kan köra R4F när jag vill 🙂 Upplägget har varit grymt, genomtänkt och enkelt att följa! Trodde väl inte att jag skulle få så fin hållning, vara så pass rörlig i axlar och stark i benen efter detta som jag faktiskt är – trots utebliven löpskola under en stor del av utmaningen!

Kosten har jag lagt upp som innan denna utmaning, men lite stramare – fast inte helt avstått från socker (och en öl har det blivit). Jag äter enligt isodieten och har lagt in i ShapeUp för att ha koll. Ibland blir det mer än 1600 kcal/dag och för mycket eller lite av någon energikälla – och det är helt ok! Jag har lärt mig av mina erfarenheter och tycker jag har en avslappnad inställning till kosten nu jämfört med tidigare!

Om du är en van eller ovan löpare tycker jag inte att du ska fundera över om du ska anmäla dig till detta – det är bara att görat 😀

2 kommentarer till “30 dagars R4F”

  1. Härligt!!!
    Vi är nog rätt lika. Jag har också använt shapeup för att ha lite mer koll på vad jag får i mig. Har även ätit mindre bra saker men blir jag mer strikt några dagar så är jag snabbt tillbaka igen.

  2. Pingback: Flera utvärderingar av Run4Fun « joggandesund

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.