Dagen efter…

Kategorier Kosthållning, Träning

Ohh vad jag är hungrig idag – dagen efter jag gav allt jag hade under 5km 😀 Jag har en uppdämd hunger som måste stillas. Nu när det gått ett par veckor efter avslutad R4F och jag fått distans till det hela och hur jag lever med kost och träning har jag börjat omvärdera mitt upplägg…

Att leva på 1600kcal/dag har påverkat mig mer än jag trott. Mitt humör har inte varit av det mest roliga slaget, lättirriterad och ganska hungrig. Det lilla (1,5kg) jag gick ner under 30 dagar har jag snabbt gått upp igen, då jag ökat mitt kcalintag till 1800-2000 istället. Min kropp suger åt sig av allt jag äter och vill inte släppa ifrån… Jag måste lära om min kropp att jag ger den det den behöver, och inte “svälter” den. Det innebär säkerligen att jag till en början kommer gå upp lite mera, innan kroppen förstått vad den ska göra. Jag tror att jag behöver tänka om HELT:

  • sluta väga både mat och mig själv
  • träna mer styrketräning – det har en grym efterbränning och jag kan forma min kropp istället för att “svälta” den

Jag har blivit förblindad av mina faktiska resultat och bara sett vågen – nu är det dags att känna efter och titta efter hur jag mår och ser ut. Jag är stark men vill bli starkare, jag vill få mer synliga muskler och det enda sättet att komma dit är genom styrketräning och att äta bra med mat för att kroppen ska kunna bygga musklerna jag eftersträvar. Kroppsfettet kommer långsamt att “försvinna av sig självt”, utan att jag svälter – och det är så jag vill leva! Det innebär att jag äter LCHQ, med lika stora delar fett, kolhydrater och protein! Jag har inte bråttom – det tar tid att bygga!

Denna vecka blir det två Tabata-pass ala Lofsan, CirkelFys, IntervallFlex och ett, kanske två, löppass. Om någon vecka kommer min favorit instruktör köra igång med sina TMI-pass igen och då är det jag som kör så det ryker med honom! Min stryketräning innebär funktionell sådan och jag hoppas att det kommer ge mig det jag eftersträvar!

Vilken befrielse – att slippa väga, äta tills jag är mätt och träna som en toka 😉

3 kommentarer till ”Dagen efter…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.