Gröt på hirsflingor och chia

Imorse gjorde jag en ny alldeles underbar god gröt till frukost! Köpte hem hirsflingor för nån vecka sen när jag såg en förpackning på affären, fick för mig att jag läst om hirsflingor (Hirs är rika på B-vitamin, mineraler och är glutenfria!) på flera av mina bloggar jag följer och ville testa dom. Men till vad…?! Googlade efter recept på hirsflingor och hittade ett alldeles underbart recept! Jag tror tom att mina killar kommer älska dessa!
image

  • 2 dl gammaldags mjölk (går bra att göra på vatten också)
  • 2 msk hirsflingor
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kokosfett

Koka upp mjölken och ha i flingor och frön. När gröten börjar bli färdig har du i kakao och kokos. Toppa med skivad banan, jordnötssmör, mullbär och kakaonibs eller annat du gillar! Så. Gott!!

Etiketter:

8 kommentarer till “Gröt på hirsflingor och chia”

  1. Tusen tack, Linda för kommentaren på min blogg, och för länkningen! Jättekul att du gillade gröten! Det är alltid så roligt att få veta om någon prövar recepten, och att få ett kvitto på att de verkligen fungerar även för andra. Ha en härlig helg tillsammans med dina fina killar!

  2. Pingback: Mjölkkokt gröt – fast utan mjölk | Härliga Var Dag

  3. Pingback: Mjölkkokt gröt – fast utan mjölk | Härliga Var Dag

  4. Pingback: Mina bästa frukostar – 18 tips! | Härliga Var Dag

  5. Pingback: Gott i repris - Härliga Var Dag -

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.