Att vara till besvär

Att vara sjuk är aldrig särskilt kul. Att känna att kroppen inte kan eller orkar det knoppen vill är en frustrerande känsla för mig. Det pågår ett krig mellan förnuft och känsla – jag vill laga mat, jag vill hämta/lämnna barn, jag vill plocka undan, jag vill inte vara till besvär. Denna gång resulterade det i att kroppen sa NEJ NU LIGGER DU NER OCH GÖR INGENTING! Jag ville inte förstå hur pass sjuk jag var…

Jag körde liksom på i veckan, lämnade eller hämtade mina ♥, hjälpte till i köket, plockade undan kläder och disk – tills i torsdags eftermiddag då jag började må illa, fick yrsel, förlamande trött i både kropp och knopp. Trodde att en lång natts sömn skulle göra susen, men efter att ha sovit och sovit lite till ringde jag vårdguiden för att få råd och bli lugnad med att detta är normalt vid en lunginflammtion. Istället möts jag av vill du att jag skickar en ambulans? Panik….

Min mamma hämtar mig och vi åker till akuten på Danderyd. Efter att ha lämnat blodprover och blivit undersökt skickar de hem mig drygt fyra timmar senare med ordern: vila, sov, gör ingenting annat förutom detta! Läkaren jag träffade hade själv haft lunginflammtion och visste hur jag kände mig. Mina värden var bra och infektionen är på väg att ge med sig – men kroppen måste få total vila för att återhämta sig.
image

Så nu är det vad jag gör och den enda jag orkar med är att ta mig till toa, till köket för att äta och tillbaka till sängen eller soffan där jag sover många timmar per dygn. Jag är livrädd för att energin ska komma och jag börjar göra mer saker än ovan, och att råka ut för ännu ett bakslag… Mannen min får göra allt här hemma och jag kan bara se på, plus att han jobbar… Så jag känner mig just nu till besvär…

6 kommentarer till “Att vara till besvär”

  1. Tror vi kvinnor måste kunna släppa kontrollen och att tro på att våra respektive också kan klara av allt. Du är inte till besvär. Du är viktig och din familj är mån om dig. Vila nu så att du orkar bli frisk!

    kramar

  2. Vad läskigt att de skickade till sjukhuset. Men vad bra att det inte var något farligt. Verkar som om alla är sjuka den här tiden på året.

  3. Jag har ju tyvärr varit så sjuk, inte en utan tre gånger och det är en galet frustrerande period den där bättringsvägen. Men vila är det enda som fungerar, jag är säker på att din man vill ha en frisk fru – så vila du med gott samvete! Kram

  4. Tack finingar! Frustration är inte en känsla jag hanterar så bra…! Ogillar att inte kunna, fast jag vill… Men nu får viljan också vila lite så att kroppen får bli frisk!

  5. Förstår att det vart jobbigt, men det är nyttigt att lära sig att ibland MÅSTE man tagga ner och låta kroppen vila för att kunna återhämta sig. Jobbigt bara att det ska bli så dramatiskt. Man kan inte göra allt hela tiden. Ta nu hand om dig, stor kram!!!
    Ps, va fin bloggen blivit! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.