Inspirerad, tillbakablickar och bekvämlighetszon

Kategorier Tankar

Min segdragna sjukperiod, med trött kropp och knopp verkar inte se sitt slut än – fyra veckor senare. Det positiva med denna långa vila är att jag tagit mig tid till att fundera över mitt fortsatta träningsliv och balansen för att må bäst! Jag har inspirerats av andra bloggare, tillika mammor, träningsglada, motiverade, matlagande och bakande, svettlyckliga och kloka människor!

Jag har börjat att titta tillbaka på året som snart går mot sitt slut och är väldigt nöjd med vad och hur jag tränat, hittat till min kosthållning och börjat ta tag i mina drömmar i livet. Snart kommer de sista pusselbitarna att falla på plats och jag kommer berätta mer om det då! Mot slutet av året satte jag upp fem mål att jobba mot i 100 dagar, och nu återstår 25 av de dagarna. För första gången på två år innebar de flesta av de målen inte bara träningsrelaterade saker utan även att ta tid för kärleken och mig själv (på andra plan än träning och kost).

Jag har börjat ta mig ut ur min bekvämlighetszon och vill satsa på att må bäst, ha balans och vara lycklig. Ta tag i mina drömmar och jobba mot dom. Det kanske hänger ihop med att barnen blivit äldre och jag vet att jag är så mycket mer än “mamma”. Tiden och verktygen för att satsa på mig och vad jag behöver för att vara en hel människa.

Att ta sig tiden till att verkligen känna efter och tänka, vad vill jag, vem är jag, vad vill jag bli – den hade jag kanske inte tagit mig på samma sätt om jag varit frisk och levt mitt “normala vardagsliv”. Eller det hade jag nog, fast mina tankar hade tagit längre tid att formas till svaren jag kommit fram till.

Så – skönt att bli inspirerad av andra, titta på mitt eget liv, ta nya vägar, ta reda på vad jag behöver och börja göra – det är vad den senaste tiden har ägnats åt! Snart ska jag även kunna agera efter detta, åhh som jag längtar!
image

9 kommentarer till ”Inspirerad, tillbakablickar och bekvämlighetszon

 1. Låter som du börjar få ett bra helhetstänkt. Lycka till med alla de stora planerna – ska bli spännande att läsa om!
  Själv sitter jag mitt i “småbarnsåren” och mitt fokus ligger just nu på att få ihop tillräckligt mycket sömn för att orka äta rätt och träna lite ibland – men det är så det är just nu, och jag hade inte bytt ut mitt liv för nått i världen!

  Hoppas du blir helt frisk snart!

  1. Tack! Det känns himla bra! Du har varit en stor del av min inspiration under året 😀
   Jag älskade verkligen att vara mitt i småbarnslivet oxå – njöt av att vara där. (killarna är fortfarande “små”, men större 😉 )Jag omfamnar min nya livsfas och vill verkligen hitta till den där balansen och glädjen!

 2. Jag hoppas verkligen att dina sjuka dagar snart är över, men av erfarenhet vet jag ju hur långdraget det är. Låter riktigt spännande, jag hoppas verkligen få läsa mer om det sen!
  Jag säger som joggandesund – jag sliter just nu med att ens orka äta ordentligt för att tröttheten tar över både kropp och hjärna efter några riktigt tuffa veckor med sömnen igen. Kanske när jag börjar jobba?!

  1. Tack! Ja jag hoppas pusslet snart är klart – vill ju inte vänta så mycket mer…!
   Jag vet precis vad du menar, och jag tror att man måste ge sig själv mer beröm för vad man faktiskt åstadkommer under denna otroligt spännanande, hektiska och fullteckande livsfas! Att titta och inspireras av andra, men hitta sin egen väg och balans och vara jäkligt nöjd med det!

 3. Så klokt!
  Hoppas du känner dig fit for fight snart igen!

  Är så nöjd med PT online och Sofia! Verkligen toppen och motivationen återkommer samt att det verkligen hjälpt mig fokusera på vad jag tycker är viktigt. För två veckor sedan var jag så stressad att jag höll på att falla i bitar och idag har jag ett helt annat lugn. Min terapeut kunde konstatera detsamma och vi bestämde för första gången nu att nästa träff skulle bli först om en månad. Life is good!

  Och du, I love you… brödet var gudomligt gott!

  1. Tack!
   Ska bli spännande framöver – på flera plan i livet och jag tror Sofia har en del av pusslet 😉
   Stress vill vi inte ha i våra liv – skönt ttdu funnit ett lugn!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.