Äntligen träning

Gissa om jag längtat efter denna dagen?! Äntligen är jag frisk och vågar mig på att träna – efter sex veckors uppehåll! Packade väskan redan igår kväll, med mina nya grejjer jag köpt under mitt sängliggande 🙂 Nya hörlurarna skulle testas, fodrade löpartightsen (har jag bara hunnit använda en gång innan, i typ 5 grader varmt), löparjackan, buffen, mössan och vantarna från Craft OCH mina nya Salomon Speedcross 3 W – allt packades ner! Planen var att låta vår städerska få huset för sig själv medan vi drog iväg till SATS och Friskis för att svettas och leka 😀 (så trist att ha kort på olika anläggningar – tänk vad grymt att träna tillsammans!)
Då min PT redan skickat mig mitt träningsprogram för första månaden var min tanke att köra igenom det ena styrkepasset idag OCH att springa hem efteråt! Självklart i ett lugnt tempo då min kropp får avgöra takt och vikter.

Styrkepasset är uppbyggt enligt superset – något nytt för mig. Ett superset är två övningar man växlar mellan, med ca 30 sekunders vila. Varje övning ska göras i 15 repetitioner x 3. Jag hade tre superset som involverade hela kroppen att köra igenom och blev avslutade med plankan i tabataform.

Det var såå skönt att äntligen få svettas och känna av hur muskler och kroppen jobbar! Självklart är min kropp inte alls vad den var innan jag blev sjuk, vilket jag visste. Jag hoppas att det inte tar alltför lång tid att bygga upp den igen 😀

Efter mitt styrkepass laddade jag med en banan och bytte om till kläder för att springa hem i snön! En helt ny upplevelse – som jag gillar! Jag frös lite de första minuterna, men sen var det precis lagom med kläder! Skorna var underbart sköna och hade ett fantastiskt grepp i snön – jag halkade inte en enda gång! Mätte sträckan till 2,8km och höll ett tempo på 6:30min/km! Jag är imponerad av mig själv och tackar min kropp för att den vill samarbeta med min hjärna och gör det jag vill 😀
image

Jag gissar att träningsvärken kommer vara total imorgon 😉

3 kommentarer till “Äntligen träning”

  1. Pingback: Träningsvärkstrött? | Härliga Var Dag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.