En vecka sen vi sågs!

Efter ca 30 timmar sittandes i skolbänk och på pendeltåg, endast ett träningspass under veckan i kroppen – så var det med stor längt i kroppen jag tog mig till mitt älskade Friskis! Det är ju ny månad, så ett nytt upplägg från Sofia ligger framför mig! Idag var det ett svettigt, intensivt och tufft Tabatapass som skulle brännas av!

Jag älskar och hatar att köra Tabata! Det är ett snabbt och tidseffektivt sätt att träna då du under 20 sek kör övningen och vilar i 10 sek – detta uppepas 8 gånger – totalt alltså 4 min per övning. (finns massa bra appar att ladda ner i telefonen som håller koll!) Det gäller att göra övningen med bibehållen teknik och inte stressa iväg. Jag får verkligen peppa mig själv när det är tungt, med att tänka “bara 4 gånger kvar”,”snart är det ny övning” och “kom igen”.
image

Vad som var lite kul under passet, var att jag tänkte på saker jag lärt mig i helgen! Såsom att jag gjorde räckhäv med supinerat grepp, att min M. rectus femoris och M. iliopsoas är aningens korta! Därför avslutade jag passet med skön töjning av dessa stela och korta muskler! Måste. Bli. Bättre. På. Stretch. Och. Rörlighet!

Turligt nog hade jag tid hos min kiropraktor idag (för att följa upp min axel som är ok nu). Jag var i stort behov av att få ordning på ländrygg och bäcken efter allt sittande – så skönt! Roligt också att jag kan fråga henne om vilka muskler jag behöver töja och vilka jag behöver stärka för att få en frisk rygg!

1 kommentar till “En vecka sen vi sågs!”

  1. Pingback: Mitt träningsupplägg tredje månaden med PT-online | Härliga Var Dag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.