Intensiva intervaller

Jag har skrivit det förr och jag gör det igen – tabataintervaller är grymt jobbigt! Effektivt, svettigt, roligt och tufft för både kropp och knopp!

På långfredagen smällde jag av mitt sista tabatapass från min PT, nio övningar som får pulsen att skena, svetten att lacka, mjöksyran att spruta, sätter pannbenet på prov och ger mig en känsla av att vilja gråta när den sista intervallen är gjord!
image

Tabata innebär att du jobbar i 20 sek, vilar i 10 sek, i åtta omgångar. Sen är en tabataintervall slut och man kan gå på nästa övning. Det gäller att utöra övningen rätt och inte stressa på för att man gör det “på tid”.

Ett tabatapass kan man anpassa efter de redskap man har tillgång till, jag har bla gjort Lofsans tabatapass som du gör med kroppsvikt och detta pass som man behöver vara på gymmet för att utföra.

Ska börja klura ut mitt träningsupplägg för April under helgen – nu ska jag köra utan Sofias träningshjälp och måste tänka själv 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.