Reflektioner kring min FF och R4F

Jag har många besökare på bloggen som vill veta mer om FitnessFighten, tränings– och kostupplägget, olika övningar och resultat. Det fick mig att läsa om min resa jag gjorde i januari 2012 och augusti 2012. Mycket spännande att läsa om vad och hur jag åt då.Trodde att såsom jag äter nu är såsom jag ätit i över ett år, men det visar sig vara några skillnader! Framförallt i frukostväg, och till viss del lunch/middag. Vad jag verkligen upptäckt och experimenterat med är allt nyttigt gotte man kan göra och njuta av på kvällarna!

Sen två månader tillbaka äter jag nästan uteslutande mjölkkokt havregrynsgröt till frukost, ugnsbakad gröt eller grötmuffins. Även “pannakakor” gjorda på banan, ägg och keso. Äter mig mätt på protein och stora sallader, men även kolhydrater iform av sötpotatis, quinoa, kamutvete.

Min kropp mäter ungefär samma mått som då, men jag har byggt mer muskler och minskat på kroppsfettet. Ligger runt 1800-2000kcal/dag och det är något jag lärde mig under FF och appen ShapeUp, att uppskatta portioner och hur mycket kcal maten innehåller. Skulle gärna tappa några kilon till, men vill inte ligga på “svältdiet” om 1500kcal/dag för att sedan gå upp allt igen när jag äter normalt.

Vad jag framförallt lärt mig av dessa två utmaningar är, föutom grymma övningar på gymmet och löpspåret, att Allt. Startar. Med. Kosten. All träning i världen kan inte förändra kroppen om man inte ger den rätt förutsättningar med bra kost, sömn och balans i livet för övrigt!

Jag har hittat min väg, som passar mig och min familj, både vad gäller kost och träning. Vi äter tillsammans, samma mat och ger varandra tid till att träna – för att det får oss att må bra, ger energi och tålamod i vardagen!

1 kommentar till “Reflektioner kring min FF och R4F”

  1. Helt rätt. Allt startar med kosten. Och alla små förändringar är bra förändringar. Jag försöker banka in det i huvudet. Men av någon anledning är det svårt? Larvigt. Fast visst äter jag mest bättre nu än tidigare. Oftast i alla fall.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.