Vårruset 2013

Kategorier Träning

Wow vilken kväll det blev ute på gärdet igår! Vart ska jag börja..!? Jag hade bildat lag med Ida och fyra tjejer till. Tråkigt nog fick Alfva hoppa av pga sjukdom och jag saknade Dig! Tog en liten runda för att kolla in sponsortälten och plötsligt står Jeanna framför mig, vi kramades och peppade varandra. Sen kom Annika fram till vår picknickfilt och vi kramades och lovade att springa snabbare än vi gjorde i terrängloppet, två veckor tidigare!

Linda och jag skulle springa i tidtagningsklassen och tog följe. Först en obligatorisk kisspaus – i skogen tillsammans med många andra vårrusare, då kön till bajamajorna var alldeles för lång. Åhh vad vi skrattade där alla helt sonika satt och kissade “tillsammans” i skogsbrynet 😀

Lite skön uppvärmning till Friskis & Svettis och jag ställde mig bland de första i startledet i den första starten klockan 19. Hade gjort en låtlista tidigare under dagen och tack vare “Black and gold” sprang jag min första km på drygt 4 min…! Alldeles för fört för att orka hålla hela loppet. Tänkte att till nästa km-skylt ska jag hålla ett 5 min tempo, och så där tänkte jag till varje nästkommande skylt. Med det i bakhuvudet förstod jag att jag skulle springa i mål under 25 min… Kroppen var pigg och stark, backarna uppför gick vädligt bra och nerför vågade jag ta fart med hjälp av höften. Hade koll på min puls och när jag i kroppen kände att jag sprang för fort kunde jag kika på pulsklockan och få ett kvitto på att så var fallet. Då kunde jag dra ner lite på tempot och pulsen gick ner till en behaglig nivå. Jag kände att i detta lopp skulle det inte finnas energi till att kunna spurta in på slutet, men när jag såg klockan och att den visade 24:30 kom ett glädjerus och jag orkade iallafall spurta sista 20 meterna!

Jag gick i mål på 24:34 – nytt personbästa och kom på 231 plats! Jag förbättrade min tid med fem minuter från förra årets lopp! TACK min fantastiska kropp som tog mig igenom detta, med en känsla av njutning, glädje och mental styrka! Jag har nog även Sofias träningsupplägg under januari till mars att tacka för att löpningen går så mycket lättare nu än förra året!

Hög på livet och prestationen, Linda persade oxå, väntade vi in de andra i laget och åt picknick tillsammans i solen. Att umgås med tjejer vilka man känner från bloggvärlden, vara omgiven av 15 000 andra tjejer som alla ska göra samma sak, känna energin i luften och njuta av kroppen är så häftigt! Jag kommer leva på denna kväll länge 😀

TACK tjejor – vi var grymma igår!

image

Två otroligt nöjda Lindor som persade på 24:32 och 23:52!

4 kommentarer till ”Vårruset 2013

  1. Ni är ju sjukt grymma allihop! Nästa år ska jag in på under 30. För då SKA jag springa. Fjärde gången gillt eller hur? Dumma, dumma sjukor.
    Jag och Ida pratade för övrigt om topploppet i september. Tycker allt du ska med då så vi får hänga lite! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.