Självförtroende och självkänsla

Kategorier Personlig utveckling, Tankar

För två veckor sedan, då när jag tack vare min kollega, förstod att jag var sjuk – var både mitt självförtroende och självkänsla i botten. Då var känlsan av att inte ha något värde, att inte orka eller vilja väldigt stark, jag hade känslorna utanpå kroppen och med ett stort moln av orkeslöshet hängandes över mig. Kroppen skrek och jag tvingades tillslut att lyssna på den och agera, sätta mig själv först!

Det tog många dagar att låta kroppen stressa ner, börja andas lite lättare, sluta gråta och sova gott. Jag förstod att det bara är jag som kan ge mig själv det jag behöver, och tvingades att vara med mig själv och mina tankar. Så sakteliga kom energin tillbaka och kroppen började även visa sig villig till träning, efter att under fem veckor signalerat vila.

Jag har läst böcker vilka hjälpt mig ställa frågor och även svarat på dom, kommit till insikt om mig själv och nånstans hittat min glöd, begravd långt därinne. Självkänslan och insikten om mitt eget värde börjar öka! TACK till mig själv, för att jag vågat vara med mig själv!

Vårruset i tisdags och löpintervallerna igår morse har hjälpt mig med självförtroendet – en känsla av att jag faktiskt kan en massa, att min kropp är fantastisk på så många sätt! TACK älskade träningen för det!

När jag möter folk vågar jag möta dom med min blick, kanske tom le lite. När jag ler mot världen ler den tillbaka 🙂

Jag har fortfarande en ärrad själ som behöver helas, och beslut att fatta. Jag tar en dag i taget! Känner mig starkare och gladare för varje dag!
image

6 kommentarer till ”Självförtroende och självkänsla

  1. Vackra fina Linda! Det du skriver skapar ett lugn och jag får känslan av att du är på rätt väg! Vi tar en dag i taget!

    Kramar
    Annah

  2. Det låter som att du rör dig åt rätt håll, men det är en lång väg tillbaka. Men du kommer, i din takt! Heja, heja dig! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.