Lite mer tid

Kategorier Livet, Personlig utveckling

Idag var det tänkt att jag skulle återgå till 50% arbete fram till min semester, efter mina tre veckor hemma pga utmattningssyndrom. Ångesten över denna dag har hängt över mig, och förnuft och känsla har inte talat samma språk. De har skrikit i varsitt öra: äh, du kan visst jobba – nej du är inte frisk ännu.

Imorse på väg till jobbet slog alla varningssystemen på i kroppen och talade tydligt om att jag inte var redo att gå tillbaka ännu. Pratade med kollegor, kramades med barnen, åt lunch och sen gick jag hem, via min läkare. Han sjukskrev mig åter på 100% och jag börjar andas lite lättare och djupare igen.

Just det där med äh, du kan är något jag behöver öva på att lyssna till och väga mot vad konsekvenserna av det blir. Blir det för många äh så leder det tillslut att bägaren rinner över och jag kör slut på mig själv – igen.

Glädjen till livet, min familj och träningen har växt och jag känner att jag har ett värde, är viktig och betydelsefull. Men jag är ännu inte färdig för att arbeta, prestera, ha krav och ansvar – det behöver jag mer tid till att bearbeta och hitta strategier för att hantera.

Det jag skriver om här för er är bara en liten bild av mig själv, och jag vill såsom bloggen heter skriva om min härliga var dag och ha fokus på det som är gott i livet. Just nu nyanseras det goda av tunga bitar och utveckling, som jag känner att jag också behöver berätta för er om och inte hålla en fasad som inte är sann.

Så nu har jag lite mer tid att arbeta med själv, få hjälp av min kurator, ladda batterierna, hitta mig själv och snart vara på jobbet igen!

 

2 kommentarer till ”Lite mer tid

  1. Vad glad jag blir att du lyssnar inåt och på dig själv. Att vara duktig sitter djupt inne i oss och det är viktigt att våga bryta mönster. Det kan vara oerhört jobbigt men också väldigt utvecklande. Du behöver tid för dig själv och det är superbra att du ger dig själv den tiden. Det är också fint att du skriver om det som är jobbigt. Livet är ju inte bara roligt utan det är ju också en hel del uppförsbackar att ta sig uppför innan man kan åka neråt. Heja dig! kram Cilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.