Stressa ner med yoga

Idag har jag med hjälp av boken Vem är det som bestämmer i ditt liv, podcasten om meditation med Jona Dahlqvist och min session med min kurator förstått att min hjärna går på högvarv och behöver hjälp för att stressa ner.

Trots att jag är hemma, inte har bråttom eller är utsatt för stress genom jobbet så är min hjärna mer eller mindre på högvarv hela tiden och jag känner av hjärtklappning till och från.

Jag ägnar viss tid åt träning, träning som låter mig få ut känslor, bli starkare, svettas och som är tuff. Jag behöver balansera upp den typen av träning där kroppen får varva ner, bli stark, smidig och rörlig, där det finns stort utrymme till meditation.

Så från och med nu ska jag yoga minst en gång i veckan – inget nytt egentligen, då jag tidigare utövat yoga regelbundet. Det är där skon klämmer, regelbundenheten. Såg att Jeanna och Vevve hade en 30 dagars yogautmaning, med start på fredag. Får se om jag kanske hänger med på den! Eller sätter jag för mycket press på mig själv då..? Vi får se vad kroppen låter mig göra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.