Bland stödstrumpor och pelotter

I lördags på väg hem från Mayhem-passet passade jag på att gå in på Löplabbet för att få lite hjälp med vad det är som spökar i min högra fot vid löpning och utfallssteg.Så fort jag berättade varför jag var där trodde hon att det kunde bero på mitt fotvalv.

Efter att undersökt mina fötter, kännt, klämt och kollat i en spegel såg hon mycket riktigt att mitt högra fotvalv är plattare än det vänstra och därav smärtan i tår och tramdyna, samt brännande känsla efter 7-8km. Hon rekommenderade mig att köpa pelotter, eller hålfotsinlägg (pelotter – ett nytt ord för mig, hade aldrig hört innan!). Jag fick även ett nytt par stödstrumpor med mig hem, för att utöka min samling av ett!

Så med stor förväntan och nyfikenhet över vad dessa pelotter skulle göra för mig i min löpning gav jag mig ut på en testrunda ikväll. Mitt första wow var: Wow, vad skönt att komma upp i skon! den andra var Wow – jag kan springa och inte ha ont! den tredje Wow, jag har inte ont efteråt heller! Tummen upp för dessa inlägg!

Trots att dörren ikväll var oerhört tung att öppna och ta sig ut igenom, så sprang jag i ett behgaligt tempo strax under 6min/km i strax över en timme och landade på 10,2km. Jag hade noll energi innan jag gick ut, men gav mig f_n på att iallafall springa min “vanliga” mysrunda på 7km. Men väl ute kändes det så bra i kroppen och jag lyssnade på mina favoriter Olof och Rickard så tiden och tröttheten flög iväg.

Strumporna satt som en smäck och gjorde det de skulle! Jag lyckades hålla god teknik i backar och löpsteget kändes lätt! Tänk att jag gått med denna brännande och konstiga smärta i så lång tid! När det gick att mota bort med en pelott 😉
image

3 kommentarer till “Bland stödstrumpor och pelotter”

  1. Pingback: Min ömma och onda fot, del 374 | Härliga Var Dag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.