Att äta vegetariskt, typ

Jag har länge funderat på detta att börja äta allt mer vegetariskt. För ett år sen tog vi beslutet att sluta äta gris i vår familj (har skett enstaka tillfällen då kalkonbaconet varit slut eller kötthalten i falukorven varit högre än i kycklingkorven) men nu har vi även valt att inte längre äta rött kött. Att ta steget fullt ut och utesluta allt animaliskt kött har vi inte gjort, och kommer alltså äta fisk och fågel samt mjölkprodukter och ägg. Ekologiskt och närproducerat.

Planen är fyra helt vegetarisk middagar och tre då vi äter lax, vit fisk, tonfisk, skaldjur, kyckling eller kalkon.

Anledningen till detta är många, både etiska och moraliska. Jag vill äta naturligt och inte få i mig tex stresshormoner, besprutningsmedel mm via djuren. Jag vill inte heller stödja på det vis djur hanteras och avslutar sina liv för att jag ska “få bacon på bordet”. Så att även sluta äta kyckling och ägg är en tanke som växer sig allt starkare! 

Tanken har vuxit sig starkare genom inspiration från flera samtal i Innerstrengthpod av Petra Axlund, genom yogan och genom en nybliven vegan David Mörk. David lyssnade jag till i höstas på Hälsomässan och han gjorde ett starkt intryck redan då. Han är otroligt kunnig inom både kost och träning! Sen snubblade jag över honom på Facebook för ett par veckor sedan och tar del av hans enorma drivkraft och kunskap för att få fler att välja bort kött.

Näringstät och ren mat är vad jag vill ha i min kropp! Så ge mig ditt bästa vegetariska recept eller annat tips!

Etiketter:

4 kommentarer till “Att äta vegetariskt, typ”

  1. Precis så åt jag – och av samma anledningar – under 8 år.
    Saknade aldrig köttet och började igen mer av en händelse.

    Dåligt med tips här och nu men support 🙂
    Och man lär sig.. För mig var detta mellan 20-28 ca, så jag har varit superdålig på att tillaga kött istället..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.