Löpcoachning av Sophia Sundberg!

Kategorier Träning, Utmaningar

Alltså, internetvärlden är ju fantastisk! Via Facebook fick jag en inbjudan till kvällens “ta-mig-ut-ur-bekvämlighetszonen-pass” Dörren ut var sååå tung att öppna, jag hittade femtioelva ursäkter till att stanna hemma, men jag satte mig i bilen och åkte i rusningstrafiken till Hagaparken. Där möttes jag av ett glatt gäng löpare, både vana och mindre vana för att bli coachade av grymma ultralöparen i landslaget – Sophia Sundberg.
image

Inramningen…! Så vacker kväll, i mitten av september, Rosa himmel, skön luft, gröna träd med en antydan om att hösten kommer..!

Vi körde lätt jogg som del av uppvärmningen, för att sedan bli lite rörligare i höfterna och fötterna med olika övninar. Vi fick göra några övningar för att få ett mer ekomoiskt löpsteg, bla tripping och skipping. Hon tittade på oss och gav personlig feedback – grymt. Under tiden hon instruerade gav hon också små och värdefulla tips på hållning, andning och att le. När vi blivit ordentligt varma drog vi till en svagt lutande men lång backe, för att öva på tekniken i backar, framförallt uppför.
– lyft blicken
– fram med höften
– små korta steg
– använd armarna för att få farten med
– lite lätt framåtlutad
I 15 min sprang vi backintervaller, blev peppade och coachade med personlig feedback. Avslutade med att prata om och testa löptekniken i nedförsbacke, vilket jag mest av allt uppskattade!
– lite lätt framåtlutad
– våga ta med farten
– landa med foten under kroppen
– landa på fotbladet
– hälen ska synas tydligt bakom dig

Sen joggade vi tillbaka, fick lite mellanmål i kroppen och avslutade med styrkeövningar som är bra för löpare, för att slippa skador. Övningarna stärker upp bröst (hållningen), säte och lår (undvika löparknä, vilket sker ofta pga svagt säte), höfter och core.
– en-bens-böj
– jägarvila, upp på tå + upphopp i olika kombinatiner (hej mjölksyran!)
– pushups
– sidoplankan i stjärna
– dynamisk planka
image

I nittio minuter, som kändes som tjugo, fick jag äran att lära mig mer om löpning av ett proffs, svettas tillsammans, skratta och ha jäkligt kul! Under hösten kommer Sophia och hennes kollega erbjuda 5-timmars helgkurser, löpcoachning i grupp mm Under veckan kommer mer info 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.