Tacksam

Något jag starkt känner just nu är tacksamhet! För mitt liv, min familj och min kropp! Att lära sig om människans fysiologi och gå ner på detaljnivå om hur kroppen fungerar har varit en stor ögonöppnare! Kroppen är kemiskt och elektriskt styrd, av hormoner, joner och molekyler i en salig blandning! Så mycket mer än en fysisk kropp av kött och ben.

Känslan och vördnaden för min fantastiska kropp har vuxit sig allt starkare det senaste året! Med erfarenheten från SAFE, mina sjukdomar, utmattning och nu “skadade” kropp (hälsporre och tennisarmbåge) kan jag inte annat än att älska min kropp för allt den gör för mig!

Idag lyssnar jag på min kropp och hör den – klart och tydligt! Det är häftigt! Från att ha kört på, haft mål, fokus och trott att jag gjort “rätt” – till att slappna av, åka med, njuta och ge mig själv vad jag behöver. Inte alltid så lätt, för längtan efter att träna just nu är stor, men kroppen säger rehab, vila och rörlighet – och det är vad jag ger den! Utan att känna någon som helst ångest. Det är nytt. Stressen över att hinna med i skolan, att plugga och vara närvarande med min familj – att balansera är något jag kämpar med. Under tiden försöker jag se till att njuta, lyfta blicken och åka med! Det är nytt.

Kroppen är ett finstämt instrument som är fantastisk på att tala om vad den behöver! Den ger dig hungers- och mättnadssignaler, talar om när det är dags för återhämtning, sömn, närhet och beröring, att vara behövd mm

Ge din kropp det allra bästa du kan, njut av vad du kan göra och ta ingenting för givet! Skratta högt, sov gott, lyft blicken, var fysiskt aktiv, fyll din tallrik med näringstät energi så att din kropp kan ge dig sitt bästa! Ge dig själv möjligheten till att vara ditt bästa jag!
imageJag är tacksam! För att påminna mig själv om allt bra jag har runtomkring, saker jag lär mig och är stolt över – så skriver jag en tacksamhetsbok, (nästan) varje kväll!

 

2 kommentarer till “Tacksam”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.