Att ta ställning

Kategorier Tankar

Saker jag tar för givet och självklart är ju bara det för mig, har jag förstått 🙂 För mig finns det bara ett alternativ av mjölk och äggprodukter, men hyllorna dignar av oschyssta alternativ… För mig finns bara ekologiska bananer, är dom slut avstår jag hellre än att stoppa i mig besprutade bananer. Med min ryggsäck av erfarenheter och kunskap gör jag varje dag val som konsument, vilka är både medvetna och omedvetna.

Tex i mataffären! Jag väljer alltid ekologiskt, och/eller svenskproducerat i frukt- & grönt. Köper alltid ekologiskt i ägg & mejerihyllan, ekologiskt kaffe osv. Jag behöver idag inte lägga tid på att läsa innehållsförteckningar på produkter, av två anledningar.
– Jag köper så “rent” som möjligt, dvs inga halv- eller helfabrikat, en burk med krossade tomater eller kokosmjölk innehåller just de ingredienserna och möjligtvis lite vatten.
– Min ekologiska, medvetna resa där jag gör aktiva val har pågått länge, dvs jag har läst och jämfört olika produkter med varandra och vet vilken som är “bäst”. Den tiden har jag redan lagt.
image

Trots att jag studerar denna termin har vi fortsatt handla som vanligt och inte gjort avkall på matkontot. Jag har tagit ställning – för min kropp, min hälsa och vår miljö! Att välja ekologiskt är av helt egoistiska själ – jag vill vara frisk, ha energi och konsumera med gott samvete! Jag vill inte ha i mig tillsatser, färgämnen eller saker jag inte kan uttala. Jag vill välja själv om jag ska salta eller sockra.

Sånt som jag vill bli bättre på att köpa hem är snälla rengöringsprdodukter, hudvård och kläder.

Hur tänker du? Berätta – jag är nyfiken!

5 kommentarer till ”Att ta ställning

  1. Jag är långt ifrån fullkomlig 🙂 men väljer eko på mycket, och absolut det viktigaste (enligt naturskyddsföreningen). Vi har matkasse och har då betalt extra för den ekologiska varianten (Tasteline ekologiska).
    Så ja, väldigt medveten. Men inte kommit lika långt som du.
    (även om jag haft min 8-årsperiod av att inte äta kött. funderar lätt på att återvända dit men näe, det ligger inte i planerna på kort sikt…)

  2. Bra där! Jag har kommit en liten bit på vägen, men är lååångt ifrån framme. Det är en process som måste få ta sin tid känner jag. Jag vill äta bra och ren mat, men gamla vanor sitter i, och man är ibland lat och stoppar huvudet i sanden… Men jag lär mig… hela tiden…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.