Ekologisk inspiration

Jag tänkte att vi tillsammans kan sammanställa sidor där vi finner bra tips, fakta och inspiration till att välja ekologiskt, köpa närproducerat, produkter som gör oss gott, nätbutiker mm!
Jag väljer ekologiskt av egoistiska skäl. Jag vill leva länge och vara frisk! Jag vill inte få kemikalier och tillsatser jag inte kan uttala eller vet vad det är in i min kropp, jag vill äta “rent” och på köpet stödjer jag svenska bönder, arbetare på kaffeplantage, förhindrar barnarbete och att gifter sprids med vattnet mm Vi är vad vi äter – jorden är också vad vi äter!

Har du någon bra sida? Lämna en kommentar så lägger jag till den!

riktig mat

Det är få inom matindustrin som tar beslut för att det är bäst för mig som individ, för djurens välmående eller för en hållbar livsstil och förbrukning av jordens resurser – allt handlar tyvärr om ekonomisk vinning. Det är mitt ansvar att ta beslut, vara insatt och ifrågasätta – man kan inte förlita sig på stora producenter och matbutiker. Läs på innehållsförteckningen och ta reda på ursprungsland.

Nu hjälps vi åt att knuffa varandra åt en mer hållbar livsstil!

Etiketter:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.