Mata din hud

Kategorier Tips

Jag har börjat utforska den ekologiska världen utanför matvarubutikerna. har börjat fundera över ansikts- & hårvårdprodukter, och vill byta ut våra kemikaliefyllda produkter här hemma till miljö- & hygienvänliga produkter.

Min inspiration Vevve har genom sin egen pod Skön Puls (avnsitt 7) och tillsammans med Jeanna i podden Helt Organiskt (avsnitt 2) gett mig mycket tankar, inspiration och blick för nya smarta produkter. På samma sätt som man matar sin kropp på ett omtänksamt sätt kan man mata sin hud med omtänksamma krämer och oljor.

Först ut att köpa hem var “Skin food” från Weleda. Jag vill se om den var så bra som alla sagt, framförallt med tanke på min yngsta son som har känslig hy. Sen han var nyfödd har vi fått smörja honom med apotekets krämer två gånger per dag helst för att hålla hans röda kliande blemmor i schack. Det har gått sådär… Dels har vi glömt bort och dels har vi inte märkt så stor skillnad. Efter TRE kvällars insmörjning av Skin Food var alla hans blemmor under kontroll och nästan helt borta! Det var över en vecka sen jag smorde honom senast och inga nya har tillkommit…!!
image

Jag har även smort in den på mina väldigt torra armbågar som ingen kräm nånsin kunnat få mjuka trots att jag smort in dom både morgon och kväll. Gissa vad? Efter en veckas smörjande en gång per dag är mina armbågar mjuka, lena och fina 😀

Jag köpte vår stora tub från Bodystore för 99:- att jämföras med den lilla tuben för 89:- ute i butikerna… Älsk på näthandel.

Har du något tips på bra hud- & hårvårdprodukter?

3 kommentarer till ”Mata din hud

      1. jag började med almond nånting ansiktsrengöring för jag hade så mkt problem med ansiktet då jag arbetade på verkstad. Men nu när huden är i balans mörker jag att jag funkar bättre med gentle cleasning milk. Intressant att se hur huden mår ibland

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.