Ett nytt år – nya mål tillsammans med Yogobe

Kategorier Livet, Träning

Jag har gett mig själv i julklapp ett tre månaders medlemsskap med yoga hos Yogobe. Ni som följt mig minns kanske att jag blev kär i yogan – igen – i juni då jag hoppade på #yoga30d. Jag lovade mig själv att fortsätta med yogan efter det, men jag har inte lyckats hålla löftet. Mentalt och fysiskt har jag inte kunnat satsa på varken yoga eller annan träning under hösten. Nu väntar ett nytt år

Tanken har funnits där ett tag, när skolan är slut och kroppen har läkt ska jag ge mig själv en plats på mattan igen! Jag har fortsatt följa de utmaningar som varit i #beyoga365 och tog framförallt med mig av den ayurvediska filosofin in i köket, men mattan har vilat.
image

Nu har jag glädjen att få dela med mig av Yogobe och det fantastiska gänget bakom! Jag har en nyårsgåva att dela ut till Dig, nämligen yoga under tre månader med Yogobe. Du bestämmer själv från och med när det ska gälla! Värdet för dessa tre månader är 499:-

Utlottning sker bland er som deltar i min utmaning genom att skriva en kommentar till detta blogginlägg. Berätta om hur Du ska göra för att få mer balans i Ditt liv! Balansen – är något jag jobbat med under hela 2013 och kommer fortsätta med under 2014, lite klokare och med mer erfarenhet! Ett nytt år står och väntar, ett nytt år – nya mål! För mig är yoga i vardagen ett av mina mål! Det kan gälla allt mellan himmel och jord – det är Du som bäst vet hur Du finner Din balans. Sova mer, träna mindre, äta renare, älska mer, skratta högre, läsa mindre, yoga mer?!

Senast måndag 30/12 klockan 24:00 vill jag ha din kommentar. Under nyårsafton kommer jag meddela vem av er som får dessa tre månader!

Namaste!

18 kommentarer till ”Ett nytt år – nya mål tillsammans med Yogobe

 1. Efter ett riktigt skitår med sjukdom och dödsfall i familjen har jag tänkt mycket på livet och hur jag vill leva. Balans är ett mål jag har och kommer därför under 2014 jobba med att nå det genom att “unna mig” – unna mig tid för mig själv, träning, bra mat, roliga upplevelser och att lägga bort det ständigt dåliga samvetet som ibland äter upp mig. Min pt försöker tvinga iväg mig på yoga och jag tänker att det borde jag nog prova. 2014 är året då jag unnar mig yoga oavsett om jag vinner här eller inte 🙂

 2. Efter de senaste månaderna alla lungproblem längtar jag verkligen efter att börja träna igen. Mitt fokus för 2014 kommer vara just balans, jag behöver lära mig att det inte alltid måste vara “all-in” på ena eller andra hållet. Nu när jag varit sjuk har jag ätit fruktansvärt dåligt hela tiden, eftersom jag inte har tränat, och den typen av beteende måste jag träna bort. Dessutom behöver jag mer balans mellan intensivare styrke- och löpträning och få in mer smidighet och rörlighet i min träning. Hade varit perfekt att få hjälp med detta!

 3. Jag har under hela hösten haft stora problem med huvudvärk och migrän. I stort sätt varje dag sedan augusti har jag haft huvudvärk, vissa dagar så illa att jag bara ligger och spyr. Då jag läser en krävande utbildning på universitet har jag inte tid att ha huvudvärk, vilket gjort att jag hamnat i en dålig spiral där jag blivit stressad av att jag har ont i huvudet vilket leder till mer ont i huvudet. Nu har jag bestämt mig för att detta ska få ett slut och precis som du skriver, få mer balans i livet, och bli huvudvärksfri (eller i all fall minska det så gott det går). För att göra detta har jag gjort en liten lista på vad jag ska göra för att besegra min huvudvärk en gång för alla:

  – Kontakta sjukgymnast för att prova akupunktur
  – Anlita en PT
  – Kontakta läkare för att kolla upp mina värden
  – Äta mer regelbundet och näringsrikt
  – Kolla upp synen
  – Planera in egentid
  – Avslappningsövningar
  – Klippa håret (långt och tjockt hår som är uppsatt verkar hjälpa huvudvärken på traven..)

  På min lista står också yoga med. Jag har länge viljat prova denna träningsform och blivit rekommenderad av många att prova just yoga för att lära mig slappna av, få mer kontroll över min kropp, få egentid och lugn och ro. Jag har dock aldrig riktigt vetat hur jag ska börja. Det skulle verkligen vara jättekul att få chansen att få prova Yogobe och se om yoga är det som kan hjälpa mig till ett friskare och mer balanserat liv, utan huvudvärk och stress! För jag har bestämt mig, 2014 ska bli året då jag kickar huvudvärkens ass!

 4. Åh, vilken fin vinst du har här!
  Bäst balans får jag när jag lyssnar inåt. Då jag går på min magkänsla och följer mina innersta önskningar. Ju mer jag skalar av de yttre omständigheterna, desto lättare blir det att vara genuin och balanserad. När jag inte längre följer strömmen och kämpar med att leva upp till förväntningar (ställda av både mej själv och andra) så mår jag bättre. Helt enkelt lever det liv jag vill, med de saker som gör att mitt hjärta tar glädjeskutt.
  Så. Vara mer ärlig mot mej själv, helt enkelt.
  Yoga är den viktigaste pusselbiten ♥

 5. För att få mer balans i mitt liv tänker jag rensa i kalendern! “Måste jag gå på polarens mormors födelsedagsfika? Kan jag skippa mötet med revisorn och låta maken ta hand om det? Behöver jag verkligen jobba kl 6 på lördag morgon eller kan nattreceptionisten tänka sig att jobba en timme längre så jag får sovmorgon?” Efter att ha sållat och gett mig själv tid till att andas kommer jag att varje månad skriva in minst en dag som bara är min då jag gör vad jag vill och den ska inte kunna kompromissas!
  Jag tror detta kommer att ge mig mer balans och mindre stress, men det återstår att se.

 6. För mig har yoga varit synonymt med tristess fram tills jag hann testa ett pass i november och sedan blev sjuk och gav upp igen. Under 2014 måste jag på något sätt hitta rörligheten i min kropp, på samma gång bygga upp styrkan om jag inte vill att de här rygg och nackproblemen ska ta det bästa av mig. De där två barnen som vill ligga på golvet och brottas med sin mamma vill nog gärna att hon tar sig upp igen sen.

 7. Jag älskar yoga! Jag har tränat mkt bikramyoga o har oxå som mål att yoga till vardags. Att hålla till i en studio varje dag är omöjligt med tvillingar på två så därför skulle detta passa mig! Jag behöver yogan för att få balans mellan jobb o familjeliv o främst för att inte glömma bort mig själv o min kropp. Om jag vinner kan vi starta samtidigt o peppa varann 😉

 8. Balans, detta vackra ord som jag så gärna vill komma tillbaka till mentalt och fysiskt. Jag behöver lära mig att prioritera, vad är viktigt och vad mår jag bra av. Jag behöver även bli bättre på att bara vara, andas, låta kroppen få kraft och jag tänker att yoga kan vara en sådan hjälp. Jag har en plan att jag ska få in yoga i vardagen genom att ha en yogamatta på jobbet och kunna slappna av och bara vara en stund på dagen vilket verkligen är behövligt i mitt arbete på Socialtjänsten. Mitt arbete är så mentalt utmattande att jag behöver hitta hållbara lösningar för att ge mig själv möjlighet till återhämtning och energipåfyllning.
  Något annat jag kommer fortsätta med är mina promenader/löprundor. Nu när jag kopplat bort stressandet med löpningen tror jag att jag har en betydligt bättre möjlighet att se löpningen som något positivt för min kropp och mentala återhämtning.

  Hoppas på tur, tror verkligen att yoga kan vara positivt för mig att hitta tillbaka.
  Kramar

 9. Balans- ett ord, så svårt att leva upp till.
  För mig är balans att unna mig själv att må bra innifrån och ut. Jag skriver unna mig eftersom jag kämpat mot kroppen hela mitt kroppsmedvetna liv. Men nu äntligen lyssnar jag på kroppen. Jag försöker äta varierat, röra på mig och träna för att jag mår bra av det ,njuta av tiden med familjen och sova ordentligt. Det är bara en liten del som fattas för att cirkeln ska bli sluten och det är yogan som jag saknar så men inte har lyckats få in som rutin än. Så mitt motto för 2014 blir ta hand om hela kroppen och börja med yogan igen. 🙂

 10. För att få balans måste jag i större utsträckning utgå från vad jag vill göra, inte vad jag tror förväntas. Jag behöver även sluta att stressa iväg till gymmet halv tio på kvällen, det ger bara svårighet att sova och höga stressnivåer istället för att vara hälsosamt och ge mindre stress. Så viktigt är det inte att träna! Det är viktigare att sova ordentligt och inte lägga på sig onödig stress.

 11. Även jag behöver arbeta för att finna balansen i mitt liv. Har under hösten funnit yogan, och när jag inte har klarat av någon annan träning har yogan räddat mig. Jag har en depression, och har så oerhört svårt att ta mig ut och iväg för att träna – trots att jag skulle må bra av det. Min timme varje vecka i yogastudion är den enda stunden som jag helt och hållet klarar av att “stänga av” omvärlden och alla krav jag har på mig själv. Tre månader med yogobe skulle vara fantastiskt, då yoga tyvärr är ganska dyrt att utöva, speciellt för en student som jag. Med yogobe skulle jag förhoppningsvis få till fler än ett yogapass i veckan!

 12. 2014 ska bli mitt “hälso-år”! Jag är trött på lunginflammationer och infektioner nu. Så för mig kommer det innebära att gå “back to basic” och PRIORITERA! För att hitta balans så kommer jag att PRIORITERA en KYSS 😉
  – Kost
  – Yoga
  – Sömn
  – Styrka

  Dessa delar tror jag skulle bidra til att jag blir en mer harmonisk och lycklig mamma ❤

 13. Jag har länge gått och funderat på hur jag ska hitta en balans i mitt liv, på alla plan – så att jag verkligen mår bra. Jag fann yoga under #yoga30d och har inte kunnat släppa den sen dess. För mig ligger hemligheten till balans i att kunna släppa saker, att kunna släppa tankar, känslor och oroligheter i mitt liv och bara tro och fokusera på att det är jag som kan ändra på hur jag mår och hur mitt liv ser ut. Genom yoga och meditation vet jag att det går och genom mental träning, dagligen – så vet jag att jag är mitt allra bästa jag. Men balans gäller för mig också hur jag ser på mig själv i samhället, inom familjen och i arbetslivet, där har jag något att jobba med ännu. Jag vill så gärna tro att jag gör nytta i samhället, att jag hjälper någon till nykterhet och hälsa genom mitt arbete med missbruk – men ibland synkar inte vad jag tror och vad jag vill tro. Men det är också saker som jag vet kommer att bli bättre så länge som jag tränar med mig själv mentalt, genom yoga och meditation. Balans i livet är en underbar känsla och vem önskar nu inte att ha balans på alla plan i sitt liv? Yoga är verkligen den rätta änden att börja i om man är i obalans.

 14. Efter att varit utmattad 2 ggr på ganska kort tid nu under 2013 har jag lärt mig på en hård väg att det inte bara är att köra på. Man måste stanna upp och känna efter hur man mår.
  Min graviditet under våren/sommaren var väldigt jobbig. Stressigt jobb och knappt någon viktuppgång körde slut på mig.

  Jag har upptäckt mindfulness som har hjälpt mig att lära mig att stressa ner. Yoga har jag testat innan och velat göra igen men har inte tagit tag i det.

  2014 ska bli ett år där jag lär mig att leva i nuet, stressa ner och hitta mig själv igen.

 15. Efter några skitår med alldeles för mycket stress på alla plan (sonen utreds för autism/ aspergers, flera närstående dött, oroligt för företaget jag jobbar för osv…) känner jag att jag måste fokusera på att bygga upp min mentala skyddsbarriär och hitta lugnet i mig själv igen. Därför kommer mina fokusområden för 2014 att vara:
  – Äta rent! Det får vara slut på skräpmat som bara får mig att bli fet och må dåligt!
  – Öka min rörlighet! Jag är fullt jämförbar med Eiffeltornet vad det gäller rörlighet och smidighet!
  – Meditera några minuter varje dag i stället för att som nu en gång/halvår!

 16. Balans betyder jämvikt, eller förmågan att behålla jämvikt. Så för att hitta balansen behöver jag fundera på vilka saker i livet jag behöver. Sömn, mat, träning, kärlek, vänskap, arbete, vila, utmaningar och trygghet. Inget får ta överhanden, allt ska ha sin beskärda del för att jämvikten ska infinna sig. Jag måste acceptera att stora förändringar stör jämvikten och att jag inte kan låta någon del ta över alltför stor del av mitt liv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.