Pumpapuré, som sötning och bas

Kategorier #bravalnyavanor, Inspiration, Kost, Länkkärlek, Recept3 kommentarer

Annie ofta har pumpapuré som en basingrediens i många av hennes magiska skapelser har jag nu gett mig på att testa det! Hon har suktat mig alldeles för länge 🙂 Idag kan du höra Annie när hon pratar med Vevve i podcasten Hälsa på dina villkor – in och lyssna och inspireras!

Jag köpte med mig en Butternut pumpa hem, skalade den, skar i bitar och la i en kastrull. Täckte med vatten och lät den sjuda under lock tills mjuk. Hällde av vattnet och stavmixade det till en pumpapuré. Hällde upp den i glasburk för att förvara i kylen. Man kan tydligen ugnsrosta den också, då får man en annan smak och näringsämnen bibehålls bättre!

Jag har testat att göra pumpayogurt och pumpapannkakor med chokladsås. Har hittat några fler recept att testa! Det är väääldigt gott, lent och njukt i smaken. Bra sätt att använda naturens sötningsmedel istället för socker!

En bra bas att ha istället för tex sötpotatispuré, mosad banan, äppelmos…!

pumpapure

Pumpayogurten (går att variera efter tycke och smak) :
1 dl pumpapuré
1/2 dl turkisk yogurt
1 dl kokosmjölk
1 msk jordnötssmör
kardemumma
Stavmixa och häll upp i tallrik. Toppa med flingor, nötter, fröer, gojibär, kakaonibs, granatäpple – allt du gillar!
NJUT!

pumpa 5

Pumpapannkakor med chokladsås:
1 dl havregryn
1/2 dl pumpapuré
1 eko ägg
1 msk kokosmjölk
1 msk linfrön
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
en dust kanel
en skvätt honung
Mixa ihop smeten, låt stå en stund och stek två pannkakor i kokosolja.
Såsen görs på:
1/2 dl pumpapuré
1/2 msk chokladprotein
1 tsk raw kakao
1 msk kokosmjölk
en skvätt honung
vispa ihop och häll över dina pannkakor.

pumpapannkaka

Butternut brownies (med inspiration från Sofia) :
1 dl mandelmjöl
2 msk raw kakaopulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 dl grovhackade paranötter
50 gram grovhackad fairtrade mörk choklad
en nypa havssalt
2 eko ägg
2 msk kokosolja
1 dl pumpapuré
1 msk agavesirap
Lite smält choklad och kokos att toppa med.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver,  paranötter, choklad och salt.
4. Blanda purén med lätt uppvispade ägg, smält kokosolja och agave.
5. Blanda de torra och de våta ingredienserna med varandra.
6. Bred ut smeten i en mindre bakplåtsbeklädd ugnsform, smeten ska vara 1-2 cm tjock.
7. Grädda i ugnen cirka 25 minuter.
8. Avsluta med att ringla smält choklad och kokosflingor på.
NJUT 😀

pumpabrownie

3 kommentarer till ”Pumpapuré, som sötning och bas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.