Hoppa till innehåll

Rawfood morotskaka och Chokladkaka med rödbetor

Igår hade jag min fina familj över på kvällen för att fira min 36:e födelsedag och titta på finalen av Melodifestivalen. En fin kväll med mina nära och kära och samtalsämnen om kusiner i magen, förlossningar, nyfödda, starta eget, bygga hemsida, jobba för mycket, ta sig tid, sova mer mm

Jag är så tacksam för min lilla familj med stort hjärta som kom med så mycket kärlek och lyckönskningar på min nya väg i livet! ♥

Jag bjöd dom på både rawfood, konventionellt fika (minisemlor) och en mustig chokladkaka – allt bakat med kärlek av mig 🙂 Rawfood tårtan blev såå god, full av smak, skönt tuggmotstånd och en känlsa av att vara nöjd! Chokladkakan var fyllig i smaken och perfekt konsistens!

Recepten hittatde jag hos Emma och från tidningen Buffé. Till nästa gång ska jag modifiera dom ytterligare för att få dom om möjligt – ännu bättre.

Bild lånad av Köket.se

Chokladkaka med rödbetor:
300 g ekologiska rödbetor
1 1/2 dl mandelolja
1 1/4 dl lönnsirap
75 g mörk choklad , 70%
3 ekologiska ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 tsk kakao
1 krm salt
kokosolja och riven kokos till formen
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175gr, smörj en sockerkaksform med kokosoljan och ”bröa” med riven kokos.
2. Skala och finriv rödbetorna, ca 3 dl.
3. Värm mandelolja och lönnsirap i kastrull på svag värme. Tillsätt chokladen i mindre bitar. Rör om tills den smält.
4. Ta från värmen. Tillsätt de rivna rödbetorna och äggen – rör om.
5. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner i rödbetssmeten. Rör om.
6. Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter i mitten av ugnen, kontrollera med en sticka. Stjälp upp och låt svalna helt.

1 kommentar till “Rawfood morotskaka och Chokladkaka med rödbetor”

  1. Pingback: Fläderblomscheesecake, paleovänlig kladdkaka med pekannötter, carobbollar och rödbetskaka | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *