Bruna bananer – perfekt sötning och smak

Kategorier #bravalnyavanor, Kostrådgivaren tipsar, Recept

Ni vet väl vad man gör med bruna bananer? För inte kastar du väl dom?! Dom är alldeles underbart goda och perfekta att skala, skära i bitar och förvara i en frystålig skål i frysen! Sen tar man bara en näve när det är dags att göra en smoothie eller banan- & chokladglass!

Hemma hos oss är bruna bananer hårdvaluta! Det är sällan våra bananer blir bruna hemma, då de hinner gå åt innan dess. Så jag får köpa hem mina bruna bananer från affären – dom där som ingen vill ha, eller ibland är lite billigare. Så släng INTE era bruna bananer – se till att använda dom vid senare tillfälle!

bruna bananerSmaken i dessa är sötare än de gula  och ger en perfekt kosnistens i din smoothie, eller varför inte göra en bananglass?
– 1/2-1 fryst banan
– 1 msk kakao av god kvalitet
– 150gr kvarg eller 1/2 dl kokosmjölk
Mixas till slät konsistens. (Ta ut de frysta bananbitarna en stund innan så går det lätt!) Njut sen av en underbar glass! Jag toppar min med lite kakaonibs och kokoschips. Ett perfekt mellanmål efter träning, eller som fredagsmys, eller som dessert, eller när du är sjukt sugen på något gott 🙂

4 kommentarer till ”Bruna bananer – perfekt sötning och smak

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.