Mejerifritt – uppstart vecka 3 #bravalnyavanor

Kategorier #bravalnyavanor, Länkkärlek, Utmaningar

Det går fort när man har roligt! Det har redan gått två veckor av #bravalnyavanor – hur gick det till? Plötsligt blev vi 300 st i FB-gruppen? Så. Kul. Att. Gemenskapen. Växer!

Så, hur tänker vi kring den 3:e veckan då?
Temat är ju mejerifritt och det har skapat flera diskussioner – precis som sig bör. Det finns många som tycker att laktos och gluten inte är bra för kroppen och att vi ska utesluta det helt ur vår kost. De är i sin fulla rätt att känna så och om du som deltagare delar den uppfattningen ska du följa den. Vår intention är inte att skapa en rädsla/fobi/antikänsla för livsmedel utan att hitta ett lekfullt sätt att testa nya saker. Många av de mejerilivsmedel som säljs idag är processade till en sådan grad att det har visat sig (i en del fall) framkalla allergier – så varför inte ta denna vecka att låta kroppen vila och ge munnen nya smaker att utforska!?

Hemma hos mig använder vi sparsamt med mjölkprodukter. Jag köper gärna nötmjölk eller gör min egen, men är en sucker för turkisk yogurt… Jag ser framemot nya alternativ att testa, såsom cashewyogurt, havreost mm!

mejerifritt v3Hur tänker du kring veckans tema?
Vad vill du testa och utforska?
Titta gärna in och säg hej till de andra starka kvinnorna som är med och sprider ett sunt sätt att leka med maten:
Vevve Skön Puls
Johanna Älskar, älskar inte
Annie Live it, Love it
Tanja Ekostil
Jeanna minaträningstajts
Cilla En träningsblogg och lite till
Elin Elin Wennman
Maya Oslagbar hälsa
Camilla PT Camilla
Malin The B.A.B.Y. Network

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.