Mjölkfri yogurt

Kategorier #bravalnyavanor, Frukost, Recept

Jag älskar att använda min stavmixer – den går varm flera gånger om dagen! Att göra sin egen mjölkfria yogurt är ganska lätt – det påminner om en smoothie, fast med tjockare konsistens och att den äts ur en tallrik med massa god topping på såklart!

Återigen är basen avokado och banan! Fantastiska livsmedel med blanda annat omega-6, vitaminer och mineraler. De håller dig mätt länge och ger en len konsistens samt sötma!

Jag mixar med lite olika bär efter vad jag känner och har hemma, men en favorit är:
– 1/2 avokado
– 1 ekologisk banan
– 1 dl frysta hallon
– 1/2-1 dl kokosmjölk
– 1 msk jordnötssmör
– 1 cm ingefära
Mixa, mixa, mixa! Spä med vatten om du behöver. Häll upp i tallrik och toppa med vad du gillar! För mig är det toppingen som gör det och jag går loss på allt jag hittar i skafferiet! Flingor, goji, mullbär, kakaonibs, psyllium, linfrö, chia, pumpa, kokos och granatäppelkärnor (färdigplockade i skål i kylen 😉 ) plus persimon!

Yum yum yum!

mjölkfri yogurt

2 kommentarer till ”Mjölkfri yogurt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.