Min ömma och onda fot, del 374

Eller nåt… Jag har haft problem med min högra fot i ett gäng år nu. Med hjälp av pelotter förra året avlastades smärtan i framfoten under mina löpturer, fick konstaterat nedsjunket fotvalv på Löplabbet. I september gjöt jag inlägg genom InterSport som avlastning och uppbyggnad för hela foten. I oktober konstaterad hälsporre…

När jag var hos kiropraktorn för ett par veckor sen tog jag upp mitt problem. Nu när jag “tränar” flera timmar om dagen har det blivit värre och plötsligt smärtar det till, domnar bort och gör för jäsiken ont. Det värsta är att jag inte kan lokalisera var smärtan kommer ifrån. Vilka tår eller vart nånstans i lederna… Men ont gör det. Smärtan kan inte provoceras fram genom att klämma och känna, inte heller när jag är barfota. När jag gått på gruppträning brukar smärtan i foten – lagom till finallåtarna göra att jag 1) får avbryta 2) ta av mig skorna och köra med smärta… Kiropraktorn kunde inte känna vad som var fel och sa att jag skulle kontakta vårdcentralen för att bli remiterad till ortoped och röntgen.

Idag träffade jag min läkare, som sa att han inte kunde se vad jag led utav. Allt kändes som det skulle, och han såg ingen anledning till att skicka mig vidare… “Sluta med det som utlöser smärtan” Ehh, ok, mitt jobb? “Se över dina skor.” Ok, jag tycker jag har bra skor, men visst barfotaskor kanske kan vara lösningen?! “Ta kontakt med privat ortoped.” Ok, jag ska googla!

Så efter lite googlande kom jag till Aleris Fysiolab på Sophiahemmet, fyllde i ett formulär och en timme senare ringde dom och sa: Vi vill hjälpa dig! När kan du komma? Wow! På onsdag hoppas jag att de kan ge mig ett svar och hjälp med att få ordning på min högra fot, häl, knä och höft…! Det hänger liksom ihop.

Innan de ringde från Aleris hann jag själv ställa diagnos, både framfotsinsufficiens och mortons neurom stämmer in på foten…

Nu ska jag se till att komma ihåg mina rehabövningar varje dag för vader och hälsporren samt rulla på min foamroller igen!

1 kommentar till “Min ömma och onda fot, del 374”

  1. När jag läste ditt inlägg kom jag på en magisk man. Leif Lindberg heter han, han håller till på Södermalm i Stockholm. Han är bland annat östopat. Han har lyckats få bort både astma och många års ryggbesvär hos mig. Rekommenderar verkligen honom. Spana in Nirvana.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.