Fooled pork på jackfruit

Kategorier Recept, Vegetariskt - biffar

För ett år sedan gjorde vi nu och då pulled beef eller pulled chicken här hemma. Idag lagade jag en vegetarisk variant – fooled pork. Jag har sett lite olika recept på bloggar, det är bara att googla!

Det ser ut precis som om det var gjort på kött, men är alltså gjort på en asiatisk frukt som kallas för young green jackfruit. Jag köpte med mig tre konserver hem från “Asian Market” på Olof Palmes gata i veckan. En makalöst häftig affär med så mycket spännande att klämma på och undersöka, som en inte har en aning om hur det ska tillagas 🙂

Det går ju att variera kryddorna och smaksättningen i det oändliga. Nästa gång är jag lite sugen på att smaksätta med mer curry och vitlök. Testa att tillaga den i min lergryta – det borde funka!

Såhär gjorde jag dagens fooled pork:
– 3 burkar young green jackfruit
– 1 liter buljong
Marinering:
– 2 msk olivolja
– 2 msk vatten
– 1/2 pressad lime
– 2 msk japansk soja
– 1 tsk grovmalen peppar
– 1 krm chiliflakes
– 1 tsk vitlökspulver
– 1 tsk chipotlepasta
– 1 tsk mangocurry
– 1 tsk kokossocker
Blanda marinaden och ställ in i kylen. Häll av vattnet och skölj jackfruiten. Stek den i olja med salt och peppar. Häll över buljongen, sänk värmen och sjud under lock i en dryg timme.
Lägg sedan jackfruiten i en ugnsfast form och häll över marineringen plus 2 dl av buljongen. in i ugnen på 200 gr i ca 20min. När den är färdig så använder du två gafflar och drar isär fruktköttet i strimlor. Häll över lite mer buljong och ställ den i ugnen så att den håller sig varm. Under tiden gör du tillbehören. Vi serverade med mangosalsa, sallad, pitabröd och gräddfil.
fooled pork_1

1 kommentar till ”Fooled pork på jackfruit

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.