Pumpa- & kikärtsfalafel med kokosmjölkkokt bulgur

Jag gillar att scanna av nätet på nya recept att testa här hemma, och i veckan fick vi in en riktig fullträff! Inspirationen kommer från Josefines blogg, där jag hittar mycket gott att äta och vackra bilder!

Pumpa- & kikärtsfalafel:
– 1/2 tärnad Butternutpumpa (modell mindre)
– 3 dl kikärter
– 1/2 dl fryst persilja
– 1/2 dl fryst gräslök
– 1 lök
– 3 vitlöksklyftor
– 1 dl riven kokos
– 1 färsk hackad chili
– 1/2 tsk chilipeppar
– 1 tsk gurkmeja, paprikapulver, kanel
– 1 msk spiskummin, koriander, ingefära
– salt och peppar
– sesamfrön
– olja
Sätt ugnen på 150 grader. Ringla lite olja runt de tärnade pumpabitarna och fördela över ugnsplåt. Ugnsbaka tills de blivit gyllenbruna och genomkokta – ca 20 minuter. Ha i alla ingredienser, förutom sesamfrön, i en hög bunke och kör med mixerstav till en smet. Ställ kallt så smakerna sätter sig, ca 30 min. Blöt händerna något och forma till bollar, rulla i sesamfrön. Ugnsbaka bollarna i mitten av ugnen, ca 20 – 30 minuter.

Kokosmjölkt bulgur:
Koka din bulgur enligt de mått som står på förpackningen, byt ut vattnet till kokosmjölk!
image

Servera med en god sallad och gärna lite avokado! Njut! Av doften & smaken!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.