TacksamhetsTisdag

Jag har en överenskommelse med mig själv, som jag haft i bakhuvudet sen januari, men inte varit redo för att omsätta i min vardag – förrän idag! För det är jag tacksam!

Att gå upp före resten av familjen, smita ner i källaren och tända lite ljus. Göra ett par solhälsningar, andas och väcka kropp och sinne. Sätta mig på mattan och andas och upprepa valfritt mantra för att sätta en bra grund för resten av dagen! Idag var mitt mantra: Jag. Skapar. Min. Dag! Crea Diem!

När jag var klar gick jag upp och satte mig i köket i tystnad för att dricka varmt citronvatten med ingefära och cayenne (vilket jag gjort sen januari). Känslan i kroppen var harmoni, energi och ett stilla sinne inför den kommande dagen. Strax efter halv sju gick jag upp till mina killar och väckte dom.
Jag är tacksam för att jag gör saker i min takt, blir inspirerad, låter det landa och gör det till mitt eget – det är då det blir hållbart. När motivationen kommer inifrån. Jag är också tacksam för min intention om att ge mig själv mer sömn – som jag lyckats hålla ganska bra. Nästan varje kväll ligger jag i sängen vid 22 och läser en stund, skriver i min tacksamhetsbok och släcker lampan senast 22:30. Jag fungerar inte utan min sömn, och när jag “slarvar” märks det tydligt.

image

Vem eller vad är du tacksam för idag?

2 kommentarer till “TacksamhetsTisdag”

  1. Låter som en riktigt bra vana. Och vilket fint sätt att starta dagen på. Det låter underbart. Jag har också planer på att skapa en ny yogavana. Och så har jag ett skrivprojekt som jag vill sätta igång. Men än så länge verkar kroppen mest vilja vara förkyld. Så jag tänker att efter att den lagt sig…

    1. Tack Emilia! Jag är så nöjd med att jag låtit tanken få gro och landa och inte pressa fram – att prestera liksom!
      Du är grym som lyssnar på kroppen 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.