Idag firar vi våra killar med tjocka släkten! Det bjöds på hembakat och blandad kompott av socker-, gluten- och laktosfritt! Jag plockade på midsommardagen 40 fläderblomskronor och gjorde min allra första fläderblomssaft. Den blev väldigt god och tanken om att använda den till att göra en variant på cheesecake slog mig i veckan. Med ett modifierat favoritrecept på cheesecake blev det succé!
Fläderblomscheesecake:
½ ett paket ekologiska digestivekex
100 g smör
½ låda svenska jorgubbar
4 ekologiska ägg
2 dl ekologisk vispgrädde
300 g färskost
2 msk jordgubbssylt
1 dl ekologiskt råsocker
1 dl flädersaft, koncentrerad
Gör så här:
Välj en form, gärna med löstagbar kant, eller en vanlig pajform.
Smält smöret och låt det svalna något. Kör kexen i mixern och blanda med smöret. Tryck ut massan i botten på formen.
Skär jordgubbarna i tunna skivor.
Knäck äggen och separera vita från gula i två bunkar.
Vispa vitan till hårt skum.
Vispa gulorna med sockret fluffigt.
Blanda samman färskost med jordgubbssylten.
Vispa grädden ganska hårt, tillsätt flädersaften och vispa lite till.
Rör samman färskosten och sylt, med äggulan och sockret. Blanda försiktigt ner i den vispade grädden. Rör till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna. Häll i 1/3 av smet och lägg på de skivade jordgubbarna. Avsluta med resten av smeten. Ställ formen i frysen i minst fyra timmar, gärna över natten. Tag fram och låt tina i kylskåp cirka 45 minuter före servering. Dekorera gärna cheesecaken med färska jordgubbar vid servering!
Recept på den paleovänliga kladdkakan med pekannötter – som är galet god hittar du här hos fina Cilla. Carobbollarna, som är mina absoluta favoriter hittar du hos inspirerande Emma och rödbetskakan hittar du recept på här!
Mmm, ALLT låtr fantastiskt, Linda!
Mums! Det ser fantastiskt gott ut Linda! Hoppas att i hade ett härligt och roligt kalas 🙂