En av våra favorit “biffar” är just dessa jordnöts- & morotsbiffar. De går fort att mixa ihop, håller ihop fint, steks snabbt i stekpannan och smakar smaskens! Hittade receptet på nätet och har gjort lite olika varje gång, men grunden är ungefär den här.
Jordnöts- & morotsbiffar, 6 portioner:
– 4 dl saltade jordnötter
– 5 stora morötter, ekologiska
– 2 vitlöksklyftor
– 1 cm riven ingefära
– 1 krm sambal olek
– 1 dl ströbröd
– 2 ägg, ekologiska
– 0,75 dl mjölk
– 1 dl havremjöl (mixade havregryn)
Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Medan det står mixar du jordnötterna och de skalade morötterna och häller i bunken. Pressar vitlöken, lägger i den rivna ingefäran och smaksätter med sambal olek. Ha till sist i havremjölet och blanda ihop. Forma till biffar som du steker ett par minuter på medelvärme i rapsolja.
Servera med vad du gillar, ikväll tog vi svart quinoa, fetaostcreme och en stor sallad med massor av gott.
Pingback: ORDNING OCH REDA PENGAR PÅ FREDAG | Sången om Nelin
Pingback: Veckans matsedel v50 | Härliga Var Dag
Pingback: Veckans matsedel v9 | Härliga Var Dag