Sommarsallader!

En perfekt lunch (och middag) är matiga kalla sallder! Det är snabbt, smidigt, gott och går att variera i det oändliga! Dessutom kan var och en komponera ihop sin egen salladslåda att ta med/salladstallrik att äta hemma, så att man får det man gillar!

Tips på en bra bas i salladen:
– bulgur eller couscous
– quinoa
– pasta
– linser
– kikärtor och andra bönor

Koka upp en större mängd att ha i kylen, redo att blandas ihop när det behövs. Vi har gått loss på bulgur + linser + kikärtor som har smaksatts med både röd och grön pesto. Till detta har vi till exempel: morots/vitkålssallad, massor av solvarma tomater, gurka, paprika, selleri, kokt ägg, fetaost/mozzarella/stekt halloumi, oliver, jordgubbar… Såklart kan man ha tonfisk eller grillad kyckling i också, om man äter kött.

Mat som äts ute smakar bäst! Gärna i skuggan till ljudet av havets brus!

sommarsallad

 

1 kommentar till “Sommarsallader!”

  1. Pingback: Veckans matsedel v20 - Härliga Var Dag - Gott som gör Gott

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.