Blåbärspaj med smultäcke

Det verkar vara ett bra år för våra blåbär! Igår var vi ute i drygt två timmar och plockade med oss ca 5 liter av skogens blå guld! Imorse toppades gröttallriken med massor av blåbär och till efterrätt blev det blåbärspaj ikväll. Vi har ännu massor av bär kvar – lyx om du frågar mig 😉

Paj – det godaste och snabbaste fikat en kan svänga ihop! Till kvällens blåbärspaj med smultäcke använde jag:
– 5 dl färska blåbär
– 1 dl havregryn, ekologiskt
– 1 dl kokosflingor, ekologiskt
– 0,5 dl solroskärnor
– 1 tsk kokossocker
– 1 krm vaniljpulver
– 0,5 dl kokosolja
Täck en pajform med bär, jag tog massssor! Blanda resten av ingredienserna och lägg över bären. Grädda i ugnen på 175gr tills det doftar ljuvligt, ca 15-20min. Servera med glass och N.J.U.T! Lipa och skratta åt era blå-lila tungor så att grannarna undrar vad ni håller på med…!

blåbärspaj(Detta recept är fritt från gluten, laktos och nötter.)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.