Att testa något nytt

Kategorier Tankar, Träning

Igår gick jag utanför min bekvämlighetszon! Jag hade bokat in mig på en Hot MOJO-klass med fantastiske Ari Lipponen som instruktör. Att halvt påklädd stå i ett varmt och fuktigt rum och utmanas i yogapositioner för styrka, balans och rörlighet kändes både spännande och lite läskigt.

Jag var inte beredd på hur det skulle kännas att vara i en studio som är 38 grader varm och hur kroppen skulle reagera fysiskt på träningen. Fukten kramade om mig och inom ett par minuter var jag blöt överallt och det gick inte skilja på vad som var svett och vad som var fukt 🙂

Tack vare Ari kunde jag väldigt snabbt fokusera och landa i min egen kropp och de sekvenser vi skulle utföra. Hans röst och instruktioner var lätta att till sig och nånstans då och då hörde jag Johanna Anderssons röst (som tillsammans med Monika Björn utvecklat MOJO-yogan) och kom på mig själv med att le.

Ut ur min bekvämlighetszon

 

Det var ett helt fantastiskt pass, för både kropp och knopp. En utmaning för en stel kropp och ett sinne som behövde stillas och i slutet lugnas med att “snart får du vila”. Jag älskade det och hoppas få möjligheten att träna Hot MOJO igen – för det där med att testa nytt och inte vara i sin bekvämlighetszon – det är häftigt! Tänk om jag låtit min rädsla stoppa mig – då hade jag varit utan denna underbara upplevelse…!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.