Veckans boost

Kategorier Inspiration

Måndag och ny vecka! Förra veckan startade jag temat “Veckans boost” och det första inlägget handlade om att fråga sig själv Vad skulle du göra om du inte var rädd? Här kan du läsa det inlägget.

Denna veckan vill jag boosta dig att testa något nytt! En ny frukost, en ny väg till jobbet/skolan, ha möten med kollegor utomhus och gå en promenad samtidigt, klä på dig på ett nytt sätt – om du brukar stoppa i vänster ben först i jeansen, testa att börja med höger, borsta tänderna och stå på ett ben med stängda ögon, gå upp ur sängen på ett annorlunda sätt…!

Att förändra vanor och beteenden tar tid och en del tankemöda, men genom att börja med något “enkelt” lär vi hjärnan något nytt och kan snabbt känna belöningen/tillfredsställelsen. Då blir den där vanan med att “börja träna” eller “sluta röka” något lättare att ta sig an, eftersom vi redan har en erfarenhet av något som var roligt och lätt!
image

Vilken ny vana tänker du skapa dig denna vecka?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.