Löpning utan krav

Kategorier Träning

Jag har känt mig tröttare än vanligt de senaste veckorna och har försökt komma på orsak till detta. Efter lite funderande kom jag på att jag inte varit ute lika mycket som jag är van vid (plus att timmarna med kvalitativ sömn inte varit så många som behövt).

Med massor av pepp i mitt flöde under gårdagen då många sprang Helsingborg marathon eller Stockholms halvmara tog jag beslutet att efter arbetsdag och röstning skulle jag idag ut på promenad.

Strax efter fyra hade jag röstat och gick i snabb takt ut mot min saknade slinga i skogen. Inga hörlurar med musik eller podcast. Bara jag, min andning, solen som värmde, gräshoppor som spelade, fåglar som kvittrade och en galet vacker natur med vackra löv. Det var riktigt varmt och jag njöt av varje andetag, lät tankarna vandra och benen gå. När jag kom in i skuggan ökade jag på stegen och kroppen fick visa takten genom att andas med näsan. Efter någon minut var jag inne i ett flow och allt kändes så lätt! En löprunda helt utan krav. Att bara vara. Andas, Vara ett med kropp och knopp. Låta tankarna landa.
image

Åhh vad jag har saknat detta! Från och med nu ska detta planeras in i min träning – minst två pass i veckan med en promenad och om kroppen vill kravlös löpning! Det kommer göra susen för min energi!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.