Chocolate-whitebeanbrownie

Inspirerad av bilder på Instagram och en påse med vita bönor i kylskåpet skrev jag ihop ett recept på ny bönbrownie att testa här hemma. Resultatet – mustigt chokladig, fluffig och goood!

En kaka som passar som fika, efter träning eller när man är sugen på choklad!

chocolate-whitebeanbrownie_2

Chocolate-whitebeanbrownie:
– 50 gr kokosolja
– 100 gr 70% choklad
– 250 gr små vita bönor
– 1 dl mandlar
– 2 msk (raw) kakao
– 1/2 eko banan
– 2 eko ägg
– 2 msk akaciahonung
– 1 dl blandade nötter
– 1 skopa proteinpulver Holistic Banan/Kokos eller (annat pulver)
– 2 tsk bakpulver
Smält chokladen och kokosoljan på svag värme.
Mixa bönor, mandlar och kakao.
Vispa ihop ägg, banan och honung. Tillsätt detta plus den smälta chokladen till bönsmeten och mixa.
Ha i de blandade nötterna.
Blanda proteinpulver med bakpulver och rör ner i smeten.
Häll i springform med bakplåtspapper i botten.
Grädda i mitten av ugnen på 175gr i 20min. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den.

Servera med något syrligt som bryter den mustiga chokladen. Jag valde turkisk yogurt vispad med kokosmjölk, toppade med varma hallon. Sjunk ner i soffan och njut med din kärlek framför en knasig film!

chocolate-whitebeanbrownie

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.