Hoppa till innehåll

Glutenfritt morotsbröd

Blev sugen på att baka ett morotsbröd! Googlade för inspiration och knåpade ihop ett glutenfritt recept. Resultatet – väldigt gott. Därför delar jag med mig av det till dig 🙂

glutenfritt_morotsbröd

Glutenfritt morotsbröd:
– 2 dl boveteflingor mixat till mjöl
– 2 dl havreflingor mixat till mjöl
– 1 dl havreflingor
– 1 msk linfrö
– 1 msk psylliumfrö
– 2 tsk bikarbonat
– 1/2 tsk örtsalt
– 1 tsk kanel
– 2 msk kokosolja
– 1 stor riven eko morot (ca 2 dl)
– 3 dl eko turkisk yogurt
– boveteflingor och pumpakärnor till topping
Kör boveteflingor + havreflingor till ett mjöl. Lägg detta plus alla torrvaror i en bunke. Smält kokosoljan, blanda den med rivna morötter och yogurt. Tillsätt detta till de torra och kör i bakmaskinen/blanda med händerna till en smetig deg. Lägg i bördform och toppa med boveteflingor och/eller pumpakärnor. Grädda på 175g i 50 min. Låt svalna och stjälp upp. Skär i skivor och lägg i påse. Njut direkt av ena kanten med en skiva ost och groddar. Försök sedan att inte äta upp alltihop på en gång 🙂

1 kommentar till “Glutenfritt morotsbröd”

  1. Pingback: Cashewost | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *