Hoppa till innehåll

Falafel med smak av curry

Ikväll testade jag ny smaksättning på vår falafel. Det blev väldigt gott, och smakerna passade väldigt bra ihop. Curry, mynta och tomat…!

Jag har ett grundrecept på falafel jag gör, ibland med smulad fetaost i, ibland med sötpotatis istället för morot.

falafel med smak av curry

Falafel med smak av curry:
– 400 gr förkokta kikärtor
– 200 gr ekologiska morötter
– 1 paket ekolgisk fetaost
– 1 ekologisk gul lök
– 1-2 klyftor vitlök
– 1 cm färsk ingefära
– 2 ekologiska ägg
– 1 msk kokosmjöl
– 1 tsk psylliumfröskal
– 1/2 dl fryst persilja
– 1 tsk  mango curry, en dust gurkmeja, peppar, 1 tsk buljong (Renee Voltaire)
Kör kikärtor, morötter, lök, vitlök, ingefära  i mixern i omgångar. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå en stund så smakerna sätter sig. Forma till bollar och stek i rapsolja på medelvärme. (Eller forma till biffar och kör i ugnen med sesamfrön på – det går snabbare och de blir snyggare 175gr 8-10 min per sida)

Servera med myntasås = turkisk yogurt med finhackad mynta, örtsalt och peppar. Koka på svag värme 2 dl bulgur i en förpackning ekologiska krossade tomater, 2 dl vatten, 1 msk buljong, ca 20-25min. Skär upp en sallad till!

5 kommentarer till “Falafel med smak av curry”

  1. Mmmmums! Detta blir definitivt till middag i veckan. Men visst är psylliumfröskal samma sak som fiberhusk? Blir aldrig riktigt klok på det 😉

  2. Pingback: Frukost och middag | Tenderlyn!

  3. Pingback: Veckans matsedel v3 | Härliga Var Dag

  4. Pingback: Veckans matsedel v 1 - Härliga Var Dag -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *